abonneren

iolo System Mechanic Pro 11

System Mechanic biedt je veel informatie over de fouten die hij opspoort. Desgewenst kies je ervoor om bepaalde taken niet te laten uitvoeren.

Als je System Mechanic start, kun je direct een snelle scan uitvoeren om problemen op je pc te achterhalen. Na enkele minuten wordt het resultaat getoond. In ons geval betekent dat honderden registerproblemen, een GB aan overbodige bestanden, onnodige startupprogramma’s en problemen met het geheugen. Met een klik op de knop verhelp je deze problemen in een paar minuten. Voordat we dat doen, voeren we eerst even een PCMark-benchmark uit. Die geeft onze pc een totale score van 1806.
De snelle scan verhelpt tal van problemen van je pc, maar lost nog niet alles op. Daarvoor is een diepe scan noodzakelijk. Die kijkt weer naar een aantal andere zaken die nodig kunnen zijn om je pc weer soepel te laten draaien. Ook nu vindt System Mechanic weer tal van problemen. Ook deze kun je zelf eerst beoordelen voordat je het programma de opdracht geeft alles automatisch te herstellen. Dat kost de nodige tijd. Ruim vijf uur is System Mechanic bezig om onze pc weer te optimaliseren. In dit geval worden ook alle schijven en het geheugen gedefragmenteerd. Na afloop krijg je keurig een rapport met alles wat er is gedaan. Er verschijnt een nieuwe knop met aanbevelingen voor zaken waar je nog verder naar kunt kijken.
De belangrijkste vernieuwing van System Mechanic is AcceleWrite. Deze functie zorgt ervoor dat bestanden op je pc voortaan op een slimme manier worden weggeschreven naar harde schijven en ssd’s, waardoor er maar weinig fragmentatie optreedt. Dit verlengt de levensduur van je ssd’s.
System Mechanic werkt uitstekend en zorgt ervoor dat je systeem soepeler draait na afloop. Wij scoorden ruim 100 punten meer met de PCmark-benchmark.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: systeemtools, iolo