abonneren

iolo System Mechanic 7 PRO

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
System Mechanic 7 PRO is een suite bestaande uit zeer uiteenlopende programma’s. Zo kan het bestanden herstellen die van de harde schijf verwijderd zijn en bestanden op de harde schijf permanent verwijderen. Maar ook een firewall en antivirus-oplossing worden meegeleverd. Is deze suite precies wat u zoekt?

Eens kijken wat System Mechanic allemaal te bieden heeft: een fileshredder, een herstelprogramma voor normaal verwijderde bestanden, een antivirusprogramma, een register back-up en -compacter, antispyware, een firewall, een pop-up blocker, internet-verbindingsoptimalisatie en nog vele extraatjes zoals defragmentatie van de harde schijf, verwijderen van de browsergeschiedenis en controle op bestandsextensies. Inderdaad, een heleboel!

Alle onderdelen worden aan elkaar geknoopt via één simpele interface, waar u gelijk de systeemstatus kunt zien door middel van twee wijzerplaten. De toegang tot alle functies is gemakkelijk, al moet er soms wel behoorlijk met de muis gescrolld worden. Ook is er de mogelijkheid om alle aangeraden reparaties met één muisklik door te laten voeren. Handig is dat de verschillende onderdelen ook los via het start menu kunnen worden gebruikt, wat weer scheelt qua laadtijd.

Prijsje
Als u deze suite koopt dan krijgt u maar liefst vijf pakketten van fabrikant Iolo in één: System Mechanic, Iolo AntiVirus, Iolo Personal Firewall, Search and Recover 4 en DriveScrubber 3. Vijf pakketten, dat moet wel een bom duiten kosten, toch? Tot onze verbazing kost de suite minder dan vijftig euro. En het pakket mag u dan ook nog eens op drie pc’s tegelijk gebruiken!

Alternatieven?
Alle geboden onderdelen kunt u met wat werk ook gratis downloaden. De geschiedenis van uw webbrowser kunt u bijvoorbeeld ook uitwissen met freeware als Privacy Patrol of 12Ghosts Wash, de harde schijf defragmenteren kan standaard vanuit Windows enzovoorts. Toch zagen we niet eerder een suite die zoveel uiteenlopende –goede- functionaliteit bundelde voor zo weinig geld. Voordeel van deze suite boven een verzameling freeware is de kwaliteit van de onderdelen, de goede ondersteuning en het grotere gebruiksgemak.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer functioneel
  • Laag geprijsd
  • Bedieningsgemak
  • Geen opvallende minpunten
De suite is uniek qua opzet en de PCM lezer die snel zijn pc’s wil beheren en optimaliseren zal zich hier geen buil aan vallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie