abonneren

Iolo System Mechanic 11

Haalt je pc niet langer dezelfde snelheid als toen je hem voor het eerst uit de doos haalde, dan biedt Iolo System Mechanic misschien wel een oplossing.

Deze veelzijdige toolkit repareert het register, defragmenteert de harde schijf en verwijdert de bestanden die een snelle computer langzamer maken. Versie 11 heeft bovendien een heleboel nieuwe opties aan boord. Iolo System Mechanic 11 kan op zoveel computers geïnstalleerd worden als je wilt, mits het voor persoonlijk gebruik is.

In het linkerpaneel staan een heleboel opties, onderverdeeld in subcategorieën. Een handige widget geeft de gezondheid van je pc en de veiligheidsstatus weer. Vanuit die widget start je een systeemscan of kies je een van de vele opties die je helpen je systeem op te ruimen.

In het hoofdvenster staat een Analyze Now-knop. Je kunt hier kiezen voor een snelle of uitgebreide analyse. Die tweede optie duurt op onze pc zes minuten en legt een flink aantal problemen bloot. De ingebouwde Crudd Remover lost al heel wat snelheidsproblemen op, door overbodige toepassingen te verwijderen.

Daarna blijven er nog negen problemen over, die iets gedetailleerder worden uitgelegd in het scherm Problemen. Iolo System Mechanic 11 komt dus niet alleen met cijfers aanzetten, maar geeft ook uitgebreide informatie. Met een klik op Repair All worden alle problemen uit de wereld geholpen. Een nieuwe scan bewijst dat dat ook effectief gebeurd is.

Daarna laten we Program Accelerator een rondje draaien, een tool die alle bestanden waarop een programma draait, netjes rangschikt. Een beetje als schijfdefragmentatie, maar dan op bestandsniveau. Na een kwartier heeft hij bij ons 20.000 bestanden opnieuw uitgelijnd en bijna 100 bestandsdeeltjes verwijderd.

Er zijn nog andere nieuwe tools. AcceleWrite helpt je bijvoorbeeld met het organiseren van de manier waarop data worden weggeschreven. En IntelliStatus toont informatie over het ram-geheugen en de harde schijf. In elk geval zijn de resultaten duidelijk zichtbaar dankzij de benchmarktool Geekbench. Zo daalt op onze testcomputer de opstarttijd met bijna 14 seconden. Je begrijpt: wij vinden Iolo System Mechanic 11 een tool die duidelijk zijn geld waard is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: System Mechanic, iolo

Laatste reactie