abonneren

Iolo System Mechanic 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: Iolo System Mechanic 10.

Met het teloorgaan van Easy Computing worden nieuwe versies van System Mechanic niet meer in een fysieke doos op de Nederlandse markt gebracht. Dat is jammer, maar gelukkig kun je nog wel op de eigen website van ontwikkelaar iolo terecht. System Mechanic is namelijk een van de uitgebreidste pakketten in de test. De interface zit goed in elkaar en biedt zowel een eenkliksoptie (Analyze now) als verschillende onderdelen die je zelf kunt uitvoeren. Onder de noemer PC TotalCare kan System Mechanic je pc nog meer versnellen, ruimte vrijmaken en het register schoonmaken. Vreemd is dat deze tools niet in de eenkliksoplossing zijn opgenomen.

System Mechanic detecteert op onze test pc iets over de honderd problemen in acht categorieën. Er worden veiligsheidslekken opgespoord en registerproblemen hersteld, maar ook acties uitgevoerd die minder logisch zijn, zoals ‘geheugendefragmentatie’ (wat?). Ook kan System Mechanic met ActiveCare op de achtergrond actief blijven om je pc automatisch op te ruimen als je er niet achter zit. Na het uitvoeren van de éénkliksoptie gaat het opstarten sneller, maar het afsluiten langzamer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Windows wordt sneller
  • veel tools
  • ActiveCare
  • nog niet in het Nederlands
Windows presteert 3,6 procent sneller in de benchmark, een topresultaat in deze test. Het enige nadeel is dat de Nederlandse versie pas in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komt.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord