abonneren

InternetSecurity Total Care

Internet Security 2007 is nog maar net uit, of G DATA komt alweer met een nieuw pakket om uw computer te beschermen tegen ongewenste visite: G DATA Internet Security TotalCare.

None

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

De winnaar is terug

G DATA won dit jaar onze internetsecurity-test, maar blijkbaar was het nog niet goed genoeg. Nu verschijnt er al een TotalCare-versie van het gelauwerde Internet Security 2007: nog iets uitgebreider, maar ook iets duurder. Komt dat de prijs/prestatie-verhouding ten goede, of juist niet?

Slechts een tientje meer

De prijs van de TotalCare-versie voor één pc is tien euro hoger dan die van Internet Security 2007 en ook voor de drie-pc-versie betaalt u een tientje extra. Voor dat geld krijgt u naast alle standaardfuncties uit IS 2007 (antivirus, firewall, antispam, antiphishing, ouderlijk toezicht, shredder en webfilter) ook nog G DATA Back-up (1 GB gratis online) en G DATA Tuner.

50 functies

De G DATA Tuner had wellicht wat overzichtelijker gemogen: hij bestaat nu uit een lijst met zo'n vijftig taken, die stuk voor stuk aan- of uitgezet kunnen worden. Natuurlijk is er weer een fraai boekwerkje (223 pagina's deze keer) bijgeleverd, maar als u gelijk aan de slag wilt, dan zijn duidelijke opties wel zo handig. De harde schijf defragmenteren en zaken als het wissen van de browser-geschiedenis en tijdelijke bestanden van Windows zijn de belangrijkste functies van de Tuner. Ook is de Scantijd nog aan de lange kant. Dat is jammer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • de beste virusscanner
  • geheel Nederlandstalig
  • nóg meer extra's
  • scantijd is nog steeds vrij lang
Hebt u behoefte aan een backup-oplossing én een manusje van alles, dan is deze versie het overwegen waard. Anders is Internet Security 2007 een betere keus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: