abonneren

InternetSecurity 2011

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om ├ęcht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: G Data InternetSecurity 2011.

Vorig jaar was G Data in onze test de Beste Koop. De prijs is wat omhoog gegaan, maar het pakket presteert nog steeds erg goed. De malwaredetectie zit bij de beste pakketten in onze test, we noteren geen enkel vals alarm en ook de scansnelheid is goed. Dit jaar is de systeembelasting wel een tikje hoger dan voorheen en net als vorig jaar noteren we ook het vreemde piekgeheugengebruik van af en toe boven de 100 MB.In cijfers

De systeembelasting van G Data InternetSecurity 2011 is 10%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 99,4% op onbekende malware. Het pakket scoort 20 punten voor de techniek en 10 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 13,2 MB/s en bij handmatige scans 40,9 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 33 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goede malwaredetectie
  • hoge scansnelheid
  • iets hogere systeembelasting
  • raar piekgeheugengebruik
Helaas grijpt G Data dit keer net naast de prijzen. De techniek is namelijk iets onder het testgemiddelde en daarom moet G Data twee andere grote namen voor zich dulden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags: