abonneren

Internet Security Suite 2008

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
McAfee gaat al erg lang mee in de anti-virus markt en mag gezien worden als een oude rot in het vak. Des te teleurgestelder waren we in de testresultaten van hun nieuwse suite.

Systeemimpact

McAfee lijkt zich weinig aan te trekken van één van de grootste ergernissen bij beveiligingssoftware, namelijk de systeemimpact. Hun nieuwste suite zorgt voor een merkbaar prestatieverlies van zes procent en het geheugengebruik staat op 48 MB.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op McAfee losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. McAfee weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. McAfee mist in onze test maar lieft 6,26 procent en scoort dus behoorlijk slechter dan het gemiddelde.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. McAfee heeft tien tot twaalf uur nodig om adequaat te reageren op nieuwe bedreigingen. Veel te lang als u het ons vraagt!

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De McAfee PC Security 2008 suite levert een firewall, antispam en ouderlijk toezicht mee. Ook is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • antispam functionaliteit
  • ouderlijk toezicht functionaliteit
  • merkbare impact op pc prestaties
  • matige malware detectie
  • langzame responstijd
McAfee laat behoorlijk wat punten liggen bij zowel de prestatie-impact als de algemene beveiligingstechniek. Ook de responstijd valt tegen voor zo'n ervaren rot in het vak als McAfee. Al met al kunnen we niet zeggen dat we enthousiast worden van deze suite en kunnen hem derhalve dus ook niet aanraden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie