abonneren

Internet Security Suite 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
We zijn erg gecharmeerd van F-Secure: de experts zijn erg kundig en vriendelijk. Maar we beoordelen alleen de producten, niet de expertise of vriendelijkheid van de medewerkers.

Systeem Impact

Het geheugengebruik is helaas nog even fors als in voorgaande jaren (circa 58 MB) en vooral de impact op het systeem is, zelfs bij een snelle pc, duidelijk merkbaar. F-Secure laat hier veel punten liggen.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op F-Secure losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. F-Secure weet dan ook alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. F-Secure mist in onze test 4,17 procent en mist dus iets meer dan het gemiddelde. Ruimte voor verbetering dus.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. F-Secure valt prima binnen deze norm.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De nieuwe suite van F-Secure levert een firewall, antispam en ouderlijk toezicht mee. Ook is de suite volledig Nederlandstalig en heeft u in één keer drie licenties voor uw pc.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • drie licenties
  • goede repsonstijd
  • redelijk zware systeem impact
De nieuwe security suite van F-Secure is zeker niet slecht, maar er zijn wel genoeg punten van verbetering waaronder de zware systeemimpact en de gemiste malware.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: