abonneren

Internet Security Suite 2006

Websurfende kinderen zijn steeds maar enkele muisklikken verwijderd van seks, haat, gokken, drugs en wapens. En wat te denken van de chat- of gameverslaving waaraan veel tieners worden blootgesteld? Gelukkig hoeft u als ouder geen beveiligingsexpert te zijn om de risico's voor uw kroost te beperken. Wij hebben zes ouderlijke controlepakketten getest.
Een daarvan is McAfee Internet Security Suite 2006, die een speciale functie voor ouderlijk toezicht bevat.

Net als Norton Internet Security is McAfee Internet Security Suite meer dan alleen een pakket voor ouderlijke controle. Een virusscanner, spamkiller en persoonlijke firewall vormen de hoofdmoot van dit pakket. De installatie neemt nog al wat tijd in beslag door de vele updates die moeten worden gedownload. Daarbij is het vervelend dat iedere keer de computer moet worden herstart en dat het pakket iedere keer Nero wil herconfigureren.
Als alles is geïnstalleerd krijgt u een keurig venster waarin de verschillende opties worden gepresenteerd. De ouderlijke controle is terug te vinden onder het kopje privacyservice. Hier kunt u gebruikersaccounts aanmaken. U hebt de keuze tussen jong kind, kind, jongere tiener, oudere tiener en volwassene. Vervolgens kunt u per account aangeven of er cookies moeten worden geblokkeerd en of er tijdslimieten aan het internetgebruik moeten worden verbonden.
U kunt daarna opgeven of er informatie, advertenties, websites of bepaalde trefwoorden moeten worden geblokkeerd. Er zijn geen categorieën en u moet alles handmatig invullen. Vult u niets in en logt u in als jong kind, dan is surfen praktisch onmogelijk. Spelletjessites, msn.com, kranten en tijdschriften: alles wordt geblokkeerd. Er is geen peil op te trekken wanneer iets wel en wanneer iets niet is toegestaan. De software kijkt hiervoor naar de trefwoordenlijst. Aan deze lijst kunt u woorden toevoegen of bij woorden aangeven dat ze geschikt zijn voor bepaalde leeftijden. Omdat er geen lijst wordt gepresenteerd, moet u zelf naar de woorden gissen. Als u bijvoorbeeld de woorden key, astrologie, rijen of onderwerpen intikt en vervolgens zoekt, krijgt u in een venster te zien voor wie deze woorden zijn geblokkeerd. De genoemde woorden worden behalve voor een volwassene voor iedereen geblokkeerd!
Chatprogramma's, nieuwsgroepen en peer-to-peer-applicaties kunnen alleen worden geblokkeerd door de persoonlijke firewall. Helaas worden deze programma’s niet herkend en moet u ze dus kennen voordat u de toegang kunt blokkeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compleet met o.a. virusscanner, spamkiller en firewall
  • Omslachtige installatie
  • Niet gebruiksvriendelijk
Als u zeer veel tijd en geduld hebt, dan kunt u in McAfee Internet Security Suite wat betreft het ouderlijk toezicht alles op maat instellen. Hebt u hier geen zin in, dan doet u er verstandig aan een ander pakket te kiezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie