abonneren

Internet Security Pro 2008

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
PcCillin, euh, Trend Micro heeft de twijfelachtige eer om de zwaarste beveiligingssuite in onze antivirustest te leveren. Met maar liefst 8 procent prestatieverlies op onze dualcore-bak wordt de capaciteit van uw machine merkbaar trager. Het geheugengebruik is echter niet onaardig, met zo'n 23 MB.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Trend Micro losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Ondanks dat mist Trend Micro toch één virus die aanwezig was op onze harde schijf. Dat kan vandaag de dag eigenlijk niet meer en we hopen dat Trend Micro deze ene virus signature nog snel even toevoegt.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Hierin doet Trend Micro uitstekend zijn werk, want hij mist in onze test maar 1,03 procent. Netjes!

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Trend Micro doet er helaas langer over en heeft 6 tot 8 uur nodig om te reageren op nieuwe bedreigingen.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Internet Security Pro 2008 suite levert een firewall, antispam mogelijkheden en ouderlijk toezicht mee. Ook is de suite volledig Nederlandstalig en betaalt u voor drie licenties.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima malware bescherming
  • heeft een virus gemist in onze test
  • zware systeemimpact
Hoewel de bescherming tegen malware goed is, vinden we het missen van een virus, de zware systeemimpact en de te trage antivirusrespons te zware punten om dit pakket echt aan te kunnen raden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie