abonneren

Internet Security 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om ├ęcht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: McAfee Internet Security 2011.

McAfee haalt voor de malwaredetectie een goede score. Net als vorig jaar wordt er echter vaak vals alarm geslagen. Bovendien scoort de techniek niet heel goed. Qua functies is het pakket goed voorzien, met als een van de weinigen ook een abonnement voor online backup (bij McAfee is dat voor 1 GB data). Ook de interface is overzichtelijk en eenvoudig.In cijfers

De systeembelasting van McAfee Internet Security 2011 is 10%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 98,7% op onbekende malware. Het pakket scoort 8 punten voor de techniek en 6,5 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 13,5 MB/s en bij handmatige scans 22,7 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 51,3 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • online backup inbegrepen
  • goede interface
  • techniek onder gemiddelde
  • vaak vals alarm
De systeembelasting, het geheugengebruik en de scansnelheid zijn allemaal net wat slechter dan het gemiddelde, dus daar loopt het pakket flink wat punten mis. McAfee komt een halve punt tekort en eindigt daarom niet op 3 maar op 2,5 bollen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie