abonneren

Internet Security 2010

McAfee is een van de grote namen, dus de verwachtingen zijn hoog. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Internet Security 2010 is een uitgebreid pakket. Hoewel dit bij beveiligingssuites doorgaans geen probleem is, zijn sommige functies wel erg opdringerig. Een recordaantal processen is nodig om McAfee draaiend te houden en het SecurityCenter dubbelt functioneel met het Onderhoudscentrum van Windows. Desondanks zijn de systeembelasting en het geheugengebruik niet heel hoog en scoort het product ook goed op malwaredetectie. Wel is het product recordhouder vals alarm.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van McAfee ligt op 100% voor bekende malware, 99,5% op onbekende malware en 98,3% op ad- en spyware. Het scoort 2 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort McAfee 0,5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van McAfee is 4%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet McAfee een snelheid neer van 6,5 MB/s voor de achtergrondscanner en 13,00 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 54,1 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede detectie
  • hoog geheugengebruik
  • veel processen
McAfee Internet Security 2010 is wat opdringerig en gebruikt veel geheugen, maar detecteert wel veel malware en spyware.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord