Internet Security 2008

PC Tools is vooral bekend van hun antispywareproduct Spyware Doctor. Nu wagen ze zich aan een complete suite en komen ze in het vaarwater van giganten als Symantec, McAfee, Panda, G DATA en vele andere grote jongens. Kan PC Tools Internet Security hiertussen een plaats veroveren?
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Gezocht

We letten altijd op specifieke functionaliteit bij het beoordelen van een suite, maar ook op zaken als de mate waarop de gebruiker invloed kan uitoefenen. Een spamfilter bijvoorbeeld is leuk, maar pas echt goed als u het met behulp van onder andere black- en whitelists, eigen regels en intelligent leren precies aan uw wensen kunt afstellen. En met de controle zit het zeker goed bij PC Tools. Zo zijn er drie soorten scans afhankelijk van hoeveel tijd en systeemprestaties u op dat moment aan het scannen wilt besteden. Het realtime beschermingsonderdeel is grondig gesplitst. Dit resulteert in een fikse lijst met 'OnGuard' onderdelen. De lijst zorgt voor een optimale controle, zonder te verzanden in een eindeloze lijst knoppen en vinkjes.

Elk onderdeel kent standaard drie opties; uitschakelen, geschiedenis weergeven en de mogelijkheid om wat dieper te gaan qua instellingsmogelijkheden. De verschillende onderdelen geven blijk van kennis van zaken. Zo kunnen er in het antispam onderdeel niet alleen statische zwarte en witte lijsten worden aangelegd, ook abonnementen op flink veel realtime zwarte lijsten kunnen worden aangevinkt. Zo kunt u naar wens zeer intensief of mild scannen op spam. Wat er met de spam gebeuren moet is ook uitgebreid in te stellen; op diverse manieren labelen, verplaatsen of weggooien. Wat u maar wilt kunt u kiezen. Ook complete landen blacklisten en een gespierde leer-engine zijn aanwezig.

Géén nacht ijs

We vinden duidelijk de uitgebreide controle die alle goede suites de gevorderde eindgebruiker moeten bieden. En ook qua onderdelen zit het snor. Zo wordt gekeken naar mogelijke pharming en phishing risico's, cookies, bedreigingen via e-mail of websites, keyloggers, verdacht gedrag van processen, rootkits, kent de firewall statefull packet inspection, gaat het register op slot enzovoorts. PC Tools is met hun eerste Internet Security duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. De interface is strak en intuïtief, alle onderdelen die een Internet Security product moet hebben zijn aanwezig en u wordt niet betutteld. Jammer is alleen dat 64 bits systemen nog niet ondersteund worden. Qua prijs zien we een gemiddeld bedrag van € 59,95 voor maximaal 3 pc's, met extra korting voor vijf (€89,95) en tien pc's (€169,90).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer compleet
  • technisch prima
  • geen 64 bits versie
Security Suite 2008 is zeer compleet en vriendelijk in het gebruik. Met de Security Suite 2008 van PC Tools is een serieuze concurrent voor de gevestigde orde opgestaan!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: