abonneren

Internet Security 2007

Het jaar is bijna om en de grote antivirusfabrikanten gaan over een paar maanden de strijd weer met elkaar aan in onze grote antivirustest. Kaspersky stuurde ons alvast versie 7 van hun internetsecuritypakket op.

Uiteraard zijn ook in deze nieuwste versie de verplichte firewall, antivirus-, antispam- en privacytools aanwezig, evenals parental control. Op onze reviewschijf staat ook een handleiding. Een boekwerk van maar liefst 345 pagina's – had dat niet korter gekund?

Nieuw in KIS 7 zijn de mogelijkheid om een herstelschijf te maken, een module die beveiligingsnieuws downloadt en toont en bescherming tegen rootkits, autodialers, banners, pop-ups, schadelijke scripts en phishing.

Kaspersky scoorde in onze laatste twee massatests goed qua techniek, en ook voor de komende massatest hebben we er vertrouwen in dat alles onder de motorkap in orde is. De firewall lijkt technisch wat strakker opgezet en de belofte is dat ook de allernieuwste generatie rootkits en keyloggers buiten spel worden gezet. Uiteraard wordt Vista in deze versie geheel ondersteund.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebouwd op uitstekende technologie
  • Nederlandstalig
  • relatief duur
De precieze scores voor bescherming tegen de nieuwste virussen, hackers, spam en alle andere ellende leest u in onze massatest van 2008. KIS 7 zien we vooralsnog vooral als een degelijke update die de suite weer een stuk completer maakt. Jammer is dat de prijs niet een klein beetje omlaag is gegaan, want het pakket is relatief duur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie