abonneren

Internet Controller Quattro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Gaat u naast uw kinderen zitten als ze achter de pc kruipen? Liever niet natuurlijk, want na een kwartiertje Habbo Hotel en Kindertent.nl bent u het echt wel zat. Maar u wilt natuurlijk wel voorkomen dat uw kinderen (per ongeluk) foute sites bezoeken en ze ineens een wel heel vreemde kleurplaat onder ogen krijgen...

In PCM testen we diverse beveiligingsprogramma's waarmee u uw kind veilig op internet los kunt laten. Alhoewel, dat claimen ze. Eén van deze programma's is het gratis opensourceproduct Internet Controller Quattro.

Helaas worden we alles behalve vrolijk van Internet Controller Quattro. In zeer brak Engels wordt een aantal beloften gedaan die niet worden nagekomen. Zo zou het allerlei chatprogramma's kunnen blokkeren, maar dat werkt niet. Uw eigen browser opstarten wordt opeens verboden: die crasht direct na het opstarten. U moet namelijk de 'eigen' browser – met zeer minimale functionaliteit – gebruiken.
Er wordt geen inzicht gegeven in categorieën die geblokkeerd worden. Er valt bar weinig in te stellen en het product is bizar streng. Googlen op welke term dan ook mag niet, hoewel er wel een Google zoeklink op de eigen startpagina staat! Deïnstalleren is een giller; met de hand verwijdert u de verwijzing in de map Opstarten van Windows en u bent van Internet Controller Quattro af – gelukkig maar!

MinpuntenConclusie
  • slecht Engels
  • beloften worden niet nagekomen
  • browser wordt geblokkeerd
  • eigen browser is minimaal
  • zeer gemakkelijk te omzeilen
Internet Controller Quattro is weliswaar gratis, maar wijzer wordt u er niet van. Het programma is onwerkbaar en daarnaast ook gemakkelijk te omzeilen. Hier heeft u niets aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie