abonneren

Intapad Elite 7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het onbekende Intapad wil de Nederlandse tabletmarkt veroveren en zet de aanval in met de Intapad Elite 7. Deze tablet lijkt veel op de Samsung Galaxy Tab, maar dan wat dikker en zwaarder – al is daar een goede reden voor.

De Galaxy Tab is eigenlijk de enige serieuze concurrent voor Apple’s iPad, al zit er natuurlijk een wereld van verschil tussen een 7-inch en een 10-inch scherm. De Intapad Elite 7 mag dan niet het stickertje van een A-merk op zich dragen, met de componenten is weinig mis. Sterker nog, de tablet maakt gebruik van dezelfde Samsung Cortex A8-processor als de Tab en is uitgerust met het (relatief moderne) Android 2.2, met een upgrade naar Android 3.0 Honeycomb in het vooruitzicht.

Maar waarom zou je een Intapad kopen als je evengoed voor de Tab kunt gaan? Een blik op de zijkant van de Elite 7 verraadt dat er bij het ontwerp van de tablet aan de consument is gedacht. Waar de Galaxy Tab het met een eenzame dock-connector moet doen, zien we bij de Elite 7 een weelde aan aansluitingen. Naast de stroom- en koptelefoonpoort zien we usb-host, usb-slave en mini-hdmi. Wie zijn tablet als imagetank voor zijn vakantiefoto’s wil gebruiken zit dus gebeiteld en de mini-hdmi-aansluiting maakt het makkelijk om games of films in hd-resolutie uit te sturen naar een lcd-tv.

Het capacitieve scherm reageert snel en adequaat op (multitouch) invoer en de kijkhoek is behoorlijk, al zal de Intapad het niet winnen van de iPad 2. We missen wel de bekende Android-toetsen: onder het scherm zit alleen een Home-toets, de toetsen voor Power, Menu en Back zitten aan de zijkant van de tablet. Deze plaatsing is wat onhandig. We hopen dat er snel een upgrade naar Honeycomb beschikbaar komt, want vanaf deze Android-versie worden de toetsen min of meer overbodig.

Hoewel het door ons geteste model geen 3G-ontvanger aan boord heeft, zien we toch een icoontje voor de Android Market op het hoofdscherm staan. Het installeren van applicaties is een fluitje van een cent en zelfs Flash 10.2 draait probleemloos op de tablet. Binnen enkele minuten spelen we zonder hindernissen een eerste potje Angry Birds. We lopen wel tegen problemen aan bij het draaien van de Quadrant-benchmark; deze loopt vast op het h.264-onderdeel, waarbij we moeten benadrukken dat het afspelen van h.264-content in de videospeler vlekkeloos verloopt.
Waar Samsung zijn Galaxy Tab ontworpen heeft voor gebruik in portretstand kiest Intapad voor de landschapstand. Uiteraard draaien menu en de meeste applicaties netjes mee met de schermoriëntatie, maar de plek van de tweede camera zit bij de Elite 7 op een andere plek als bij de Tab. Welke plek nu eigenlijk handiger is, is vooral een kwestie van smaak. Een groter verschil is het gewicht: de Elite 7 is met zijn 510 gram aanzienlijk zwaarder dan zijn Samsung-broertje, die 380 gram weegt. Dit komt deels door de extra poorten, deels door de accu, die 10 procent meer energie kan leveren. In principe hebben we weinig problemen met dit extra gewicht, maar als ebookreader vinden we de Elite 7 toch iets te zwaar.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • usb- en hdmi-poorten
  • prettig scherm
  • vlotte hardware
  • relatief zwaar
  • geen 3G-module
De Intapad Elite 7 is een aantrekkelijke tablet voor wie de Samsung Galaxy Tab te duur vindt. Het gewicht is voor een 7-inch tablet aan de hoge kant, maar je krijgt er dan wel een betere accu, usb en hdmi-output voor terug. Wie met het hogere gewicht kan leven heeft aan de Elite 7 een veelzijdige Android-tablet voor relatief weinig geld in handen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tablets

Tags:

Laatste reactie