abonneren

Incomedia Website X5 Evolut10n

Evolut10n van Incomedia richt zich op kleinzakelijke gebruikers die tegen minimale kosten een of meer websites in de lucht willen brengen. In tegenstelling tot de vele online diensten die dit ook bieden, werkt X5 vanaf de harde schijf.

Dat mag ouderwets klinken, maar het biedt voordelen. Zo weet je zeker dat alles veilig thuis opgeslagen is, in plaats van bij de zoveelste willekeurige dienst ‘in de cloud’. Daarnaast biedt X5 niet alleen mogelijkheden om je eigen domein te bouwen, maar is dat zelfs het hele idee achter het pakket. Bij de installatie geef je enkele basisgegevens op, zoals het adres en de naam van de website en een korte omschrijving. Vervolgens kies je voor een van de vele sjablonen binnen verschillende thema’s en doorloop je enkele stappen om je website te vullen.

Een absolute beginner kan met dit pakket redelijk vlot een adequate website in de lucht brengen. Net als bij de online diensten zie je wel meteen dat er met sjablonen wordt gewerkt. Wie dat niet wil, kan met de duurdere versies van Website X5 een volledig aangepaste website maken, maar dan stap je af van het idee achter de software.

Een van de handigere onderdelen is de sitemap. Hiermee stel je van te voren in hoeveel pagina’s er op de site komen en hoeveel niveaus (submenu’s) de site de diepte in gaat. Dit dwingt enerzijds vooraf plannen af, en zorgt anderzijds dat je een goed overzicht houdt over je gehele website.

Evolut10n Website X5 komt in vier smaken. Wie de software zelf eens wil proberen, kan aan de slag met een sterk beperkte gratis versie die honderd sjablonen heeft. De Home 10-versie van € 20 heeft 250 sjablonen, laat je menu’s één pagina de diepte in gaan en biedt ruimte op je site voor maximaal 25 pagina’s.

Compact 10 van € 40 en Evolut10n van € 70 halen de limieten op menu’s weg en bieden ruimte aan 10.000 pagina’s. De twee versies onderscheiden zich door respectievelijk 500 en 1000 sjablonen te bieden. Daarnaast ondersteunt Evolut10n als enige import en export van sjablonen en de creatie van volledig eigen sjablonen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webdevelopment

Tags: incomedia

Nieuws headlines

Laatste reactie