abonneren

Inalbum Deluxe 4.0

Als je veel foto’s maakt, weinig tijd hebt en deze foto’s toch leuk wilt presenteren, dan is er een snelle oplossing: specifieke software om een diashow te maken. Wij vonden een aantal mogelijke kandidaten waarmee je deze klus snel kunt klaren en hebben die voor je getest.

Van de eerste kennismaking met Inalbum worden we niet direct enthousiast. De layout is niet fraai en het doet ouderwets aan. Zo moet je zelf naar de folder navigeren via een mappenstructuur, omdat de Windows-bibliotheken niet worden herkend, en is het vrij lastig om te achterhalen welke bestandsformaten Inalbum kan importeren.

Vijf tabs loodsen je door het proces van het maken van de diashow. Bij het importeren kan je direct een bijschrift opgeven voor de foto en de helderheid en contrast aanpassen. Later kom je erachter, dat het alleen in deze stap mogelijk is om de volgorde van je afbeeldingen aan te passen. 

In de volgende drie stappen zijn de individuele foto’s te bewerken. Veel heeft dit niet om het lijf. Je mag één van de 23 effecten toekennen, maar je moet bij sommige effecten wel oppassen dat deze niet meer terug te draaien zijn. De overige bewerkingen die je mag uitvoeren zijn zeer beperkt; zo kan je maar één achtergrondmuziekje selecteren en zijn er maar een beperkt aantal templates om je fotoshow te verfraaien. Ook de werkwijze is niet prettig. Het is allemaal niet moeilijk, maar je moet onnodig veel stappen herhalen om iets gedaan te krijgen.

Het grootste minpunt is dat je tijdens het bewerken de fotoshow niet even kunt afspelen om deze te beoordelen. Dit ontneemt het plezier om eraan te werken. Pas in de stap voor de export kun je het resultaat bekijken om naar aanleiding daarvan de diashow verder te bewerken. 

Er zijn voldoende exportopties aanwezig, maar bij het maken van de video wordt altijd gebruikgemaakt van verouderde codecs, zodat je nooit de hoogste kwaliteit behaalt. Inalbum deluxe 4.0 stelt je in staat om een fotoshow te maken en kost weinig, maar het pakket is tevens zeer beperkt en biedt je weinig creatieve vrijheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: diashows, inalbum