abonneren

Immersive Explorer

Windows 8 heeft in de Metro-interface geen alternatief voor de Verkenner ingebouwd. Immersive Explorer springt bij, maar integreert niet zo handig als we hadden gehoopt.
Score
40
  • Pluspunten
  • Metro-stijl…
  • Minpunten
  • alle wegen leiden naar Bureaublad
  • onduidelijk kleurenschema
  • ...maar geen echte Metro-app

None

Immersive Explorer is natuurlijk nog in bèta, maar het moet toch op zijn minst een echte, geïntegreerde Metro-app worden voordat het daadwerkelijk nut heeft. Op de huidige manier kunnen touchgebruikers er weinig mee, omdat je constant naar het Bureaublad wordt geleid. Voor muis- en toetsenbordfans is de eyecandy alleen maar omslachtig.

Over de interface van Windows 8 is al veel geschreven. Of je de kleurige Metro-blokjes wel of niet mag, feit is dat er enkele functies minder goed bruikbaar zijn dan op het vertrouwde Bureaublad. Het navigeren door bestanden kan in de Metro-schil eigenlijk niet. Met Immersive Explorer moet dat wel mogelijk zijn.

Immersive Explorer is nog in ontwikkeling. De bètaversie is prima bruikbaar, maar er is nog geen installer. Ook is het programma niet in de Windows Store te vinden. Het gaat dan ook niet om een pure Metro-app, maar een desktopapplicatie die eruitziet als een Metro-app. Nadat je de bestanden hebt uitgepakt, kun je weliswaar een snelkoppeling aanmaken in het Metro-startscherm, maar elke keer dat je Immersive Explorer start, gebeurt dat in de desktopomgeving, waarbij je zelfs elke keer handmatig de fullscreenmodus aan moet zetten. Naderhand keer je ook niet automatisch terug naar het Metro-scherm.

Het hoofdscherm functioneert als Deze Computer en toont je Windows 7-bibliotheken, favorieten en schijven. Door op een van de tegels te klikken, schakel je over naar de bladerinterface, die helaas vooral bestaat uit grijze tegels voor mappen en gekleurde tegels voor bestanden. Vanuit Immersive Explorer kun je bestanden openen, maar ook een slideshow starten of bestandsacties uitvoeren, zoals verwijderen, hernoemen of verplaatsen. Zodra je een bestand opent, gebeurt dat wederom in de desktopmodus

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: