iMindmap 5

Overzicht krijgen over een uitgebreid onderwerp of een complex probleem is soms erg lastig. Een mindmap kan je daarbij helpen. Vandaag getest: iMindmap 5.
Al met al zijn de mogelijkheden van iMindmap 5 behoorlijk uitgebreid. Minpuntje is wel dat de gratis versie bestanden enkel kan exporteren als afbeelding.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • intuïtieve navigatie
  • handige sjablonen
  • ook voor presentaties
  • Minpunten

iMindMap is een wat zwaarder programma dat er erg mooi uitziet. Het bedrijf dat achter deze software zit, is ThinkBuzan. Oprichter Tony Buzan zou de eerste zijn geweest die een mindmapprogramma ontwikkelde. Het gratis programma dient gebruikers te verleiden de betaalde versie te gebruiken en bij het downloaden krijg je zodoende naast de basisversie ook de beschikking over een zevendaagse probeerversie van de professionele variant.

Tutorials en trucs

De uitleg van het programma is bij iMindMap goed geregeld. Na het opstarten krijgt de gebruiker direct een overzicht naar allerlei handige tutorials en trucs. Gebruikers kunnen kiezen uit bruikbare sjablonen en er zijn ook voorbeelden van mindmaps beschikbaar, zoals een lesrooster of een weekoverzicht. Bovendien is het programma beschikbaar in het Nederlands, wat het gebruik wellicht vergemakkelijkt. 

Intuïtief

De navigatie in het programma is erg intuïtief. Om een nieuwe onderwerpballon te maken, klik je gewoon op het hoofdonderwerp en sleep je met je muis een nieuw onderwerp eruit dat er automatisch aan vastzit. Binnen luttele tijd heb je zo een mindmap die je helemaal zelf hebt vormgegeven. Verder kun je met iMindMap 5 je bestanden uploaden naar de ThinkBuzan-cloud. Om daar gebruik van te maken, heb je echter wel een betaalde account nodig.

PowerPoint-vervanger

iMindMap is onder andere geschikt om te gebruiken bij presentaties, ter vervanging van PowerPoint. Er is een speciale presentatieoptie in het programma ingebouwd. De volgorde van de dia’s is dezelfde volgorde als het aantal nieuwe ballonnen dat je vastmaakt aan je hoofdballon. Bovendien heb je de mogelijkheid geluidsfragmenten in je mindmap te plaatsen, iets dat we nog niet bij de andere programma's hebben gezien. Een ander leuk aardigheidje is de 3D-mindmap, waar je je onderwerpballonnen in een virtuele ruimte kunt bewonderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Foto & grafisch

Tags: Mindmaps