i-XPS 250

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hercules introduceert een betaalbare, kant-en-klare speaker voor Apple’s iPod.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Nu zo’n beetje alle high-end speakermerken zich op de iPod gestort hebben, is het kennelijk de beurt aan de meer betaalbare merken om deze markt te verkennen. Eerder kwamen Creative en Logitech immers met een iPod-speaker.

De Hercules i-XPS 250 is een fors uitgevallen 2.1-speakersysteem voor alle mogelijke iPods ­ het grote formaat hebben we te danken aan de fikse subwoofer die Hercules in de behuizing heeft geïntegreerd. Dat de i-XPS 250 in staat is een flink deuntje te spelen, blijkt wel uit de specificaties: een subwoofer van 15 watt is niet slecht voor een kant-en-klare oplossing.

De i-XPS 250 wordt geleverd in glimmend zwart, een witte uitvoering is (voorlopig) niet beschikbaar. Helaas ziet het gebruikte plastic er wat goedkoper uit dan dat van de iPod, maar lelijk is de speaker zeker niet. In de doos zitten plastic adapters zodat elke iPod-versie in het dock geschoven kan worden. Een mp3-speler van een ander merk is via de line-ingang aan te sluiten. Bij de speaker is een kleine afstandsbediening geleverd met de meest basale functies, maar hiermee kan niet door de menu’s worden genavigeerd. Wilt u een andere artiest selecteren, dan moet u dat dus fysiek op uw iPod doen. Een minpunt.

Over de geluidskwaliteit kunnen we kort zijn: de speakers klinken meer dan prima zodra u muziek met flink wat bassen gebruikt. Omdat de sterke subwoofer de neiging heeft de kleine stereospeakers (2x5 watt) te overstemmen, is de i-XPS 250 minder geschikt voor muziek met hoge tonen. Het volume kan flink opgedraaid worden zonder vervorming. Hercules heeft nog een '3D effect'-modus toegevoegd maar deze wist geen beter geluidsbeeld te produceren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Uitstekende, krachtige subwoofer
  • Dankzij adapters past elke iPod
  • Subwoofer overstemt stereospeakers
  • Geen navigatie via afstandsbediening
De i-XPS 250 van Hercules is een alleraardigste speakerset voor uw iPod, maar blinkt nergens in uit. Wie van lekkere bassen houdt heeft aan de i-XPS 250 geen verkeerde koop, maar de echte muziekliefhebber zal zich vooral storen aan de matige midden- en hoge tonen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: hercules