abonneren

HyperNext Android Creator

HyperNext Android Creator is een stukje ingewikkelder dan Andromo, maar wordt nergens hoofdbrekend moeilijk.
Score
70
  • Pluspunten
  • wysiwyg-editor
  • behoorlijk uitgebreid
  • scriptmogelijkheid
  • Minpunten
  • bugs
  • interface

None

Afgezien van de bugs is HyperNext Android Creator een vrij uitgebreid programma waarmee (bijna) iedereen zelf Android-apps kan maken. Het kost eventjes tijd om alles onder de knie te krijgen, maar binnen enkele uren heb je waarschijnlijk de eerste app gemaakt. HAC is echter niet alleen voor de beginnende app-ontwikkelaar, want de wat geavanceerdere app-bouwers kunnen met de script-editor aan de slag.

Net als bij Andromo hoef je voor HAC geen verstand van Java of Android SDK te hebben, maar waar het bij Andromo vooral linkjes knippen en plakken is, gaat HAC een stapje verder. Daar staat dan ook wel tegenover dat er met HAC een stuk meer mogelijk is.

HAC is een zogeheten ‘what you see is what you get’-programma. Het bestaat eigenlijk uit slechts drie onderdelen: een designvenster, een modescherm en een toolvenster. Het modescherm is simpelweg een klein blokje met drie verschillende weergaves: Design, PreView en Run. Het designvenster is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Andromo. Gebruikers zien namelijk direct waar de verschillende onderdelen van de app komen te staan, dus niet pas nadat er een testversie is gemaakt, zoals bij Andromo.

In het toolvenster vinden we een behoorlijk aantal opties om door middel van twee muisklikken onderdelen direct aan de app toe te voegen. Zo kun je de app voorzien van een button, afbeelding, tekstvlak, video, popupmenu, radioknop, checkvinkje en een scrollbar. Daarnaast kun je gemakkelijk vervolgpagina's toevoegen, de grootte van de onderdelen aanpassen en naar de juiste plek slepen. Ook leuk van HAC is dat je eenvoudige sprite-animaties kunt toevoegen. Hiermee maak je dus eventueel (erg) simpele spelletjes. Klinkt dit allemaal veel te simpel en wil je toch liever met codes aan de slag? Met HAC kun je ook gewoon met HyperNext-scripts aan de app werken.

Wanneer je HAC hebt aangeschaft, krijg je als gebruiker een jaar lang updates en kun je het programma zolang als je wilt gebruiken. Wil je echter na dat jaar nog steeds updates blijven ontvangen, dan zul je opnieuw moeten betalen. Dat je een jaar lang updates krijgt, blijkt tijdens het testen van HAC ook wel noodzakelijk. Het programma heeft nogal de neiging om zichzelf af te sluiten wanneer je een videoblok toevoegt zonder te linken naar de daadwerkelijke video. Zodra je dan een preview wilt zien, sluit HAC zichzelf af, omdat het bronbestand niet gevonden kan worden. HAC slaat je project 90 procent van de tijd wel gewoon op, dus de kans is klein dat je iets kwijtraakt. Irritant is het daarentegen wel en we raden iedereen voor de zekerheid toch aan om vaak het project op te slaan. We hopen dat dit euvel snel verholpen wordt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Programmeren

Tags: Ontwikkelen, Sdk, hypernext

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord