abonneren

HWiNFO

Hardwaremonitoringtools kunnen erg handig zijn bij het oplossen van problemen met je computer. Het is immers belangrijk om de grenzen van je systeem te kennen, wil je het optimaal laten werken. We hebben vier tools voor je bekeken die dit kunnen.

Bij de eerste keer opstarten voert HWiNFO een analyse uit van het systeem, waarna het echt álle informatie van je pc weergeeft. Jammer is dat we na het downloaden van de tool direct een updatemelding krijgen. Het gaat hier echter om een bètaversie, waarin de meeste gebruikers niet geïnteresseerd zullen zijn.

HWiNFO geeft zoals gezegd erg veel informatie. Niet alleen over de huidige staat van je systeem, maar het laat ook weten wát er in je systeem zit. De interface van het programma bestaat uit twee onderdelen: een Windows Verkenner-achtig venster en een soort systeemsamenvatting. In het Verkenner-achtige venster kunnen we rustig alle systeemfuncties bekijken. Het aantal gegevens in dit venster is echt indrukwekkend en we kunnen diep in de processor, ram, bus, moederbord, usb-aansluitingen, grafische kaart en meer duiken, en zien welke functies ondersteund worden en wat de specificaties precies zijn.

In System Summary, dat je overigens niet groter of kleiner kunt maken, wordt alle belangrijke informatie over je systeem samengevat. Dit venster kan je via de hoofdinterface oproepen, maar start automatisch met HWiNFO mee op. We zien hier onder meer het cpu- en ram-gebruik, informatie over de grafische kaart, schijven en de kloksnelheiden van de cpu. Het is niet mogelijk om instellingen aan te passen.

Kortom, als je graag niet alleen de sensoren van je pc wilt uitlezen, maar ook wilt weten wat er precies in je computer zit, dan is HWiNFO ideaal voor je.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: hwinfo