abonneren

Huawei Ascend W1

Het Chinese Huawei is een nieuwkomer in Europa. De Ascend W1, een betaalbaar Windows Phone 8-toestel, blijkt meteen een schot in de roos.

Huawei brengt volledig uitgeruste smartphones tegen aantrekkelijke prijzen. Zoals de Ascend W1: het toestel voelt degelijk aan, oogt elegant, de zachte achterkant zorgt voor goede grip.

Het 4-inch scherm (480x800 pixels) is voor deze prijsklasse verrassend scherp. De kleuren zien er goed uit. Het scherm is groot genoeg om aangenaam te typen, en toch makkelijk met één hand te bedienen. Het is wel zeer gevoelig voor vingerafdrukken.
Het toestel breekt geen snelheidsrecords, maar voelt nooit traag aan. De luidsprekers klinken goed op normaal volume; meer volume geeft vrij schelle hoge tonen en we horen wat gekraak.

Dankzij een fysieke cameraknop kan je zonder omwegen foto’s maken, zelfs vanuit het lockscreen. De 8-megapixel camera is niets speciaals. De kwaliteit van de foto’s is voor een mobiele camera zeker voldoende, en filmen levert stabiele beelden op. Aan de voorzijde zit nog een camera voor videobellen.

De Ascend W1 is uitgerust met een forse batterij die het bij normaal gebruik enkele dagen uithoudt. Zelfs bij constant gebruik kom je probleemloos de dag door. De opslagcapaciteit van slechts 4 GB kun je uitbreiden met een sd-kaartje.

De Huawei Ascend W1 is een prima alleskunner. De adviesprijs van € 200 is indrukwekkend, net als de drie jaar garantie: je krijgt een nieuw toestel als je smartphone binnen drie dagen nog niet hersteld is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie