abonneren

Huawei Ascend P6

Huawei is nu ongeveer een jaar bezig om een eigen smartphonelijn in de markt te zetten. Na een voorzichtig begin met de Ascend P1, P2 en Mate introduceren de Chinezen nu de Ascend P6, een toestel dat qua design met recht de titel ‘vlaggenschip’ heeft meegekregen.

Een slanke behuizing met afgeronde hoeken, mooi weggewerkte knoppen in een metalen rand – de Ascend P6 doet ons aan de iPhone 5 denken. De achterzijde is gemaakt van opgeruwd glas, wat voor een goede grip zorgt. Aan de achterzijde zien we een camera met flitser en luidsprekerraster. De koptelefoonpoort aan de zijkant is opgevuld met een pinnetje om de sim- en sd-trays te openen. Leuk, maar dat raak je snel kwijt.

Huawei ontwikkelt veel in eigen beheer. Zo komt de 1,5 GHz quadcore ARM Cortex-A9 van dochterbedrijf HiSilicon. Geen verkeerde keuze, want de chip doet prima z’n werk. Het 4,7-inch beeldscherm heeft een 720p-resolutie. Daarmee breekt Huawei geen records, maar het scherm heeft een goede kijkhoek en natuurlijke kleurweergave.

Uiteraard heeft ook Huawei zijn eigen skin over Android 4.2 gezet: de Emotion UI. Fanatieke Android-gebruikers zullen een apptray missen; alle app-icoontjes staan gewoon op de homescreens. Huawei heeft dus vooral naar Apple gekeken. Je kunt apps in mapjes plaatsen, maar deze aanpak is wat rommelig en laat minder ruimte over voor widgets. Wel prettig is dat je in een handomdraai omschakelt op een andere skin – er zijn online honderden verschillende variaties te vinden. Ook noemenswaardig is de ‘gloves’-modus, waarmee je de telefoon met handschoenen kunt bedienen.

Aan de achterzijde van de P6 vinden we een onopvallende, degelijke 8-megapixel camera met 4-cm macrostand. Interessanter is de camera aan de voorzijde: een 5-megapixel model. Huawei mikt met deze smartphone dus vooral op mensen die vaak foto’s van zichzelf maken; gezien de populariteit van dit soort foto’s op Twitter, Facebook en Instagram geen gekke gedachte. Ook bij videobellen helpt de kwaliteit van deze camera.

Aanvankelijk zetten we grote vraagtekens bij de accuduur, gezien de geringe dikte van het toestel. Toch heeft Huawei een 2000-mAh accu weten te plaatsen, die ervoor zorgt dat het toestel netjes een dag meegaat. Een compliment aan de ontwikkelaars!

De Ascend P6 valt bij Huawei in de ‘fashion’- of designklasse. Het toestel levert geen topprestaties en is niet uitgerust met een full-hd-scherm; hiervoor moet je bij de mogelijke opvolger van de Ascend D2 zijn. Dat gezegd hebbende: tegen een lage toestelprijs krijg je met deze P6 een vreselijk mooie smartphone in handen, die weinig steken laat vallen.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Review, Smartphones

Tags: smartphones