abonneren

HTC Titan

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het eerste Windows Phone 7.5 Mango-toestel op de markt komt uit de stal van HTC, die er ook meteen een monster-smartphone van maakt. De Titan heeft namelijk niet het gebruikelijke 4,3-inch scherm, maar een 4,7-inch display.

De Titan is de 'opgefriste' uitvoering van de HTC HD7. De aluminium unibody geeft het toestel een premium uitstraling. Het gaat hier om een forse jongen: 71x132 millimeter, maar slechts 9,9 millimeter dik. Wel maakt zijn omvang de Titan wat zwaar: 160 gram.

Binnenin het toestel tikt een Qualcomm 1,5 GHz-processor met 512 MB ram. Het gaat om een singlecore cpu, maar dat heeft geen merkbare consequenties. Sterker nog, er valt bar weinig negatiefs te melden over de prestaties van de Titan. Van applicatie naar applicatie schakelen en scrollen door menu's gaat als een mes door de boter. Omdat Windows Phone vooralsnog geen micro-sd ondersteunt, heeft HTC 16 GB aan intern geheugen geplaatst voor documenten, foto's, muziek en film. Het enorme scherm maakt de Titan vooral geschikt voor websurfen. Voor 'dagelijkse' zaken (zoals smsen en bellen) voelt het toestel te groot aan.

De 8-megapixelcamera neemt scherpe, heldere foto's en is vooral goed in macroshots. Waar we écht blij van worden, is de speciale sluiterknop, waarmee je de camera-applicatie opstart en foto's schiet. Video's neemt de Titan in 720p op. Dat is een lagere kwaliteit dan de iPhone 4S, die in 1080p opneemt. De opnames zijn sowieso niet meer dan redelijk te noemen.

De Titan draait op Windows Phone, maar uiteraard heeft HTC zijn eigen aanpassingen gemaakt. Zo zijn de tiles op het homescreen in HTC Green en vinden we een Watch-applicatie terug. Dit is HTC's filmhuurdienst, die op het grote scherm goed tot zijn recht komt. Dat het grote scherm goed combineert met Internet Explorer 9, zal niemand verbazen. We bekijken probleemloos desktopversies van websites zonder te hoeven zoomen. De ondersteuning voor tabbladen is handig, maar je kunt er slechts zes openen. Het virtuele toetsenbord is vanwege het grote display eenvoudig te hanteren, al moet je hiervoor wel twee handen gebruiken. Met één hand kom je simpelweg niet bij de toetsen aan de andere kant van het toestel.

De accuduur van de Titan is ruim in orde. De 1600 mAh-accu gaat meer dan een dag mee, zonder ingeschakelde Battery Saver (die bepaalde diensten en applicaties op de achtergrond uitschakelt). Volgens deze applicatie kan het toestel met 87 procent accuduur maar liefst één dag en negen uur mee.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goede prestaties
  • groot en kleurrijk scherm
  • Windows Mango
  • scherm te groot voor dagelijks gebruik
De Titan is één van de beste Windows Phone 7-smartphones die we kennen, met één grote 'maar': je moet bewust kiezen voor het forse 4,7-inch scherm.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Smartphones

Tags: