abonneren

HTC Sensation XE

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Sensation XE is het hippe broertje van de Sensation, dankzij de samenwerking met Dr. Dre's Beats Audio. Maar is de XE-toevoeging zijn geld wel waard?

De Sensation is bijna spec voor spec een concurrent voor de Samsung Galaxy S II en met de XE doet HTC er nog een schepje bovenop. Wat vooral aan dit toestel opvalt, zijn de aangepaste kleuren (zwart-rood) en de meegeleverde iBeats-oortjes ter waarde van € 100. Deze zijn aanzienlijk beter van kwaliteit dan de standaardoortjes die je bij overige smartphones meegeleverd krijgt. De XE is overigens wel iets meer dan een normale Sensation met speciale oortjes, want HTC heeft ook de software van de XE aangepast op de iBeats. Zo past de equalizer zich automatisch aan de koptelefoontjes aan en is het mogelijk de bass boost uit te schakelen, al kan dit ook bij andere oortjes. Helaas missen we verdere Beats Audio-aanpassingen. Jammer, want een speciale muziekmixapplicatie had niet misstaan.

Wie de Sensation XE open schroeft, zal weinig verschillen ontdekken ten opzichte van het origineel. Gebleven is het 4,3-inch super lcd-scherm (540x960), dat er in vergelijking met de super amoled-schermen van Samsung wat flets uitziet. Gebleven zijn de degelijke 8-megapixelcamera en de matige vga-camera aan de voorzijde. Tevens één op één overgezet zijn het ram (768 MB) en de Android-versie (Gingerbread met HTC Sense 3.0-interface). Alleen de processor is aangepast. Draaide de dualcoreprocessor in de Sensation nog op 1,2 GHz, de Sensation XE noteert een respectabele 1,5 GHz. In de praktijk zul je hier echter niet enorm veel van merken. Belangrijker is dat HTC de accu heeft aangepakt, van 1520 mAh naar 1730 mAh, waardoor de XE net even iets langer meegaat dan zijn voorganger.

HTC heeft de Sensation XE uitgerust met een flink aantal eigen applicaties. Naast Watch (hd-films huren) zien we ook Locations op dit toestel terug. Locations is een concurrent voor Google Maps en Google Navigation, waarbij HTC steunt op een uitgebreide database van nuttige plaatsen, afkomstig van navigatie-expert TomTom. Je kunt Locations gebruiken als volwaardig navigatiesysteem, maar de applicatie is slechts 30 dagen gratis te gebruiken. Daarna betaal je € 5 per dag, € 20 per jaar of eenmalig € 30 voor onbeperkt gebruik. Verdere heeft HTC een aantal handige apps, zoals SoundHound en Polaris Office voorgeïnstalleerd.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitstekende oortjes
  • krachtige processor
  • HTC Sense-interface
  • geen super amoled-scherm
De Sensation XE is al met al een welkome upgrade voor de 'oude' Sensation, al moet je zo'n € 100 meer neerleggen voor de meegeleverde koptelefoontjes. Heb je zelf al fatsoenlijke in-ears of luister je nooit muziek met je smartphone, dan is deze meerprijs wel érg hoog en prijst de XE zichzelf helaas uit de markt.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste reactie