abonneren

HTC One X+

HTC voegt een plusje toe aan het topmodel, de HTC One X. De One X+ heeft namelijk van (bijna) alles wat meer: kracht, accu-inhoud, geheugen en uitstraling.

De One X+ is een nieuwe versie van HTC’s One X. Het uiterlijk is subtiel gewijzigd: de One X+ is écht zwart in plaats van donkergrijs en kreeg een matte afwerking. Bovendien zien we rode accenten in het ringetje rondom de camera en de toetsen aan de voorkant. In Nederland wordt alleen het 64GB-model verkocht. Dat een sd-kaartslot ontbreekt vinden we niet erg; wel jammer is de niet-verwisselbare accu. Gelukkig is deze iets gegroeid naar 2040 mAh en zijn er door nVidia nu speciale accubesparingsprofielen toegevoegd. In onze test houdt de One X+ het op één acculading meerdere dagen uit.

Intern is de Tegra 3-chipset vervangen door de Tegra 3+ met betere cpu- en grafische prestaties. De HTC One X+ houdt zich in onze benchmarks hiermee prima staande tegen Samsungs Galaxy Note II. Interessanter vinden we de nieuwe digitale signaalprocessor die voor een voller geluid en hoger volume zorgt. De camera aan de achterzijde is technisch gezien ongewijzigd, die aan de voorzijde kreeg een bescheiden upgrade van 1,3 naar 1,6 megapixel.

De overstap op Jelly Bean (Android 4.1) gaat gepaard met een nieuwe Sense-interface. Sense 4+ kent vooral veel nieuwe trucjes bij het weergeven van foto’s. Zo is er een event view, waarbij je foto’s koppelt aan een evenement (zoals een vakantie) en een map view, die je foto’s op een wereldkaart weergeeft. Uiteraard zijn alle widgets, visuele en functionele aanpassingen van Sense 4.0 nog gewoon aanwezig.

Hoewel de One X+ dus niet gezien moet worden als opvolger van de One X, behoort het toestel, samen met de Samsung Galaxy Note II, tot de beste Android-apparaten van het moment.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Review, Smartphones

Tags: smartphones

Laatste reactie