abonneren

HTC One S, compact en veelzijdig

De HTC One S is het tweede toestel in de HTC One-serie en doet in veel opzichten weinig onder voor de HTC-topper van dit moment: de HTC One X. Zo is het toestel wat kleiner en heeft een 4,3 inch scherm in vergelijking met het 4,7 inch scherm van de One X.
Score
90
  • Pluspunten
  • camera
  • compact en licht
  • beeldscherm
  • prestaties
  • Minpunten
  • geen verwisselbare accu
  • geen sdcardslot

None

De HTC One S doet niet veel onder voor de One X en is wel een stukje compacter en handzamer. Wie niet echt een quadcore-toestel nodig heeft is met de HTC One S ook nog flink wat goedkoper uit.

Sommige smartphoneliefhebbers zullen de One S prefereren boven de HTC One X.  Omdat het toestel niet zo groot is, is het makkelijker te bedienen met een (kleinere) hand. Het scherm heeft met 960 x 540 pixels ook wat minder beeldruimte. Wel is het een amoled-scherm dat garant staat voor een contrastrijk beeld. Dit heel mooie scherm levert een scherp beeld en blijft in vergelijking tot de One X iets achter in kijkhoek en toont een lichte blauwzweem.

HTC One S met dunne metalen kast

Het toestel is met 7,8 mm nog dunner dan de One X. Heeft een stevige aluminium kast, grotendeels uit een stuk, met een luikje waarachter de micro-sim verstopt zit. Ons testtoestel heeft een grijze coating, maar de One S is ook in het zwart verkrijgbaar. Volgens HTC is de coating bijzonder sterk en krasbestendig.

Snelle dualcore-processor

Inwendig is er ook verschil met de One X. Zo heeft de One S een dualcore-processor in plaats van een quadcore-processor. In dit geval is het wel de snelste Qualcomm S4-processor die draait op 1,5 GHz. Qua prestaties doet de One S dan ook weinig onder voor de One X. Met name grafisch scoort de One S zelfs beter, met bijvoorbeeld 60 frames per seconde in de grafische benchmark Nenamarkt 2. De prestaties van dit toestel onderbouwen onze mening dat een quadcore-processor eingelijk alleen voor intensief 3D-gaming noodzakelijk is.

Android 4 Ice Cream Sandwich

Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich functioneert uitstekend op de One S. Alles gaat soepel en snel. Ook hier drie vaste aanraaktoetsen onder het scherm. De 16 GB opslagruimte is niet uitbreidbaar. Wel krijg je bij HTC gratis cloudopslag bij Dropbox.

Sense 4.0

Met Sense 4.0, maakt HTC Android gebruiksvriendelijke en intuïtiever. Ook voegt het een aantal apps en widgets toe, waarmee je het toestel naar wens kunt inrichten. HTC Sense werkt heel plezierig, zeker als je er aan gewend raakt. HTC overdrijft daarbij niet zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij de Samsung Galaxy SIII, die zoveel toeters en bellen heeft dat je snel de weg kwijt raakt.

Beats Audio

Ook op de One S vinden we de geluidsverbetering van Dr Dre's Beats Audio. Standaard geïntegreerd in alle geluidsfuncties van de Sense-interface. Het geluid kan via een (Beats Audio)-headsets op allerlei manieren worden 'verbeterd' . Gelukkig voor de muziekliefhebber kun je Beats Audio ook gewoon uitzetten.

Camera

Net als bij de One X beschikt de One S over een uitstekende 8 megapixel camera die ook nog eens bijzonder snel is. De bij de One X aanwezige bult voor de lens op de achterzijde van het toestel ontbreekt hier gelukkig. Ook deze camera maakt prima foto’s en hd-video-opnamen. De One S beschikt verder over de zelfde uitgebreide camerafunctionaliteit als de One X.

De HTC One S heeft een 1650 mAh accu, die het afhankelijk van het gebruik wel een dag vol houdt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Smartphones

Tags: