abonneren

HTC Desire HD

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie het 3,7-inch scherm van de HTC Desire – een van onze favoriete Android-smartphones – aan de kleine kant vindt, kan nu zijn lol op met het 4,3-inch scherm van de HTC Desire HD.

De HTC Desire HD is een imposante verschijning. Met zijn 4,3-inch scherm is het toestel zelfs groter dan de Samsung Galaxy S (4,0-inch). Maar zijn die forse afmetingen niet een stap te ver? Duidelijk is wel dat het toestel lastiger te bedienen is dan de ‘gewone’ Desire. Zeker voor mensen die met hun rechterduim typen bijvoorbeeld is het vrijwel onmogelijk om de linkerkant van het toetsenbord te bereiken. Met twee duimen typen dus. Onhandig is dat je het toestel niet plat op de tafel kunt leggen om te typen, omdat de cameralens uitsteekt. Deze lens is gekoppeld aan een forse 8-megapixel sensor, waardoor de Desire HD in theorie betere foto’s schiet dan 5-megapixel smartphones. In de praktijk vinden we het verschil verwaarloosbaar; het voordeel van de Desire HD zit ‘m in de twee felle led-flitsers en de mogelijkheid vloeiende 720p-filmpjes op te nemen.

Net als de meeste andere high-end smartphones zit ook in de Desire HD een 1 GHz ARM-processor. Helaas gaat het nog steeds om een singlecore-cpu, terwijl we juist bij dit bakbeest een dualcore-processor willen zien. Het interne ram-geheugen is uitgebreid naar 768 MB en er is 1,5 GB voor opslag van applicaties. De accucapaciteit valt tegen: 1200 mAh. Hier had HTC iets minder zuinig mogen zijn, zeker gezien het formaat van de behuizing. In de praktijk hangt de Desire HD nu iedere avond aan de lader.

De Desire HD draait op Android 2.2 en reageert lekker vlot. Daarnaast is de Desire HD het eerste toestel met de vernieuwde HTC Sense-interface. Deze is nu gekoppeld aan een eigen clouddienst (htcsense.com) voor het sturen van berichten en het opvragen van de locatie van de smartphone, analoog aan Apple’s Find My iPhone-functionaliteit. HTC heeft ook een aantal nieuwe widgets aan Sense toegevoegd, waaronder een ebookreader, Locations (geolocatie) en HTC Like (aanbevelingen in de App Market).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 4,3-inch scherm
  • 8-megapixel camera
  • HTC Sense
  • cameralens steekt uit
  • bescheiden accu
Een geweldige smartphone, vooropgesteld dat u behoefte heeft aan een uit de kluiten gewassen scherm. Het is vooral jammer dat HTC niet wat meer geïnvesteerd heeft in een krachtigere accu.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: