abonneren

HPU-4K530 Type R

De 530 Watt-voeding van Hiper valt op het eerste blik op door de zilverchromen behuizing en de zes met schroeven uitgeruste aansluitpunten op. Op deze aansluitpunten kunnen de stroomkabels voor de componenten worden aangesloten.

Net als bij soortgelijke voedingen, hoeven alleen de stroomkabels op de voeding aangesloten te worden die daadwerkelijk nodig zijn in de computer. Hiper biedt echter de mogelijkheid aan de kabels met schroeven vast te zetten. Dat is een punt van stabiliteit dat niet geboden wordt door de concurrentie. Per ongeluk lostrekken van een kabel is dus onmogelijk.

Ook zijn we blij met de twee ventilatoren, één van 120mm en één van 80mm in doorsnee. Deze zorgen voor een goede koeling en maken weinig herrie. Wanneer de pc benedengemiddeld belast wordt, werkt de voeding onhoorbaar. Pas wanneer er meer dan 300 Watt aan uitgangsvermogen van de voeding geëist wordt zijn de ventilatoren hoorbaar. Een dergelijke situatie treedt alleen op wanneer een moderne pc constant op volle belasting moet draaien. De voeding levert een stabiel uitgangsvermogen van 606 Watt. Toch hebben we kritiek op de matige efficiëntie van de voeding: voor een moderne voeding verliest de HPU-4K530 véél van zijn energie aan warmte. Jammer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Schroefbevestiging kabels
  • Vrij stil
  • Matige efficiëntie
Hiper biedt met de HPU-4K530 een goede voeding met zeer praktisch kabelmanagement. Het enige kritiekpunt is de matige efficiëntie van de voeding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags:

Laatste reactie