abonneren

Hitman Pro 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hitman Pro is terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Versie 3 is niet alleen verbeterd, de software is ook stukken sneller geworden. Jammer alleen dat je er nu voor moet betalen.

Kent u Hitman Pro nog? Deze applicatie van diverse gratis anti-spyware tools was zo populair dat het zelfs door helpdesks en consumentenprogramma's werd aangeraden. Hitman Pro stond bekend om zijn uitstekende detectie: doordat elk anti-spyware onderdeel (denk aan Ad-Aware, Spybot Search & Destroy, Spy Sweeper en Spyware Doctor) zijn eigen databank had werd veel foute software herkend. Maar toen werd Hitman Pro 2 door alle extra toegevoegde programma's te groot, te log, en in sommige gevallen zelfs instabiel. De populariteit van het programma verdween als sneeuw voor de zon.

En nu is daar Hitman Pro 3. Alles in Hitman Pro 3 is compleet vernieuwd. Niets doet denken aan de vorige versie. Zo installeert versie 3 geen extra software op uw pc. De software is slechts een client die in verbinding staat met de servers van Hitman Pro 3. De software doorzoekt uw pc naar bestanden die zich verdacht gedragen en stelt hierna een score vast. Hitman stelt onder andere vast waar het bestand vandaan komt, welk doel het heeft, of het netjes te verwijderen is en of het zichzelf zichtbaar maakt. Als een bestand hoog genoeg scoort - en dus verdacht is - wordt het gecontroleerd op de servers van Hitman Pro 3. Hier staan diverse antivirusscanners, waaronder ESET, Avira, Prevx, GData en Emsi Software. Tijdens het testen zijn we aangenaam verrast door de snelheid van de scan.

In tegenstelling tot versie 2 is Hitman Pro 3 niet gratis. Het scannen is gratis en het verwijderen van mal- en spyware is één week gratis. Daarna moet je gaan betalen, maar wie keurig antivirussoftware gebruikt zal hier niet snel tegen aanlopen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • dankzij cloud computing geen extra belasting voor uw systeem
  • niet meer gratis
Hitman Pro is terug van weggeweest en in deze vorm mag hij wat ons betreft blijven!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: