abonneren

Hitman Pro 2.5

Van Hitman Pro is inmiddels versie 2.5 verschenen. Deze richt zicht op de gebruiker die in één keer de pc wil laten scannen op virussen en spyware.

Virussen en spyware vormen één van de grootste ergernissen van de internetgebruiker. Als u de pc hiertegen optimaal wilt beschermen, kunt u in de winkel een bekend pakket van bijvoorbeeld McAfee of Symantec kopen. Deze softwarepakketten zijn bekend en doen uitstekend hun werk, maar het nadeel is de relatief hoge prijs. Wie geen geld wil uitgeven, maar toch beschermd wil zijn tegen virussen en spyware, kan gratis Hitman Pro 2.5 downloaden.

Hitman Pro, ontwikkeld door de Nederlander Mark Loman, installeert automatisch meerdere programma's voor het bestrijden van spyware en virussen. Via de gebruikersinterface van Hitman Pro kunt u de pc door meerdere software-programma's laten scannen.

Geen enkel individueel programma is in staat om alle spyware en virussen op uw computer te identificeren en te verwijderen. Onder de motorkap van Hitman Pro zitten maar liefst twaalf verschillende antispyware en antivirus-programma's, waaronder NOD32, Ad-Aware, Spyware Blaster en CWSchredder. In de laatste versie zijn zijn een aantal bugs opgelost en heeft de gebruiker de mogelijkheid om registersleutels in de exportmodus te herkennen.

De nieuwste versie van Hitman Pro bevat ook een hotfix voor een lek in de Vector Markup Language (VML) toegepast in Windows. Het lek kan worden misbruikt voor het installeren van spyware en het op afstand overnemen van pc's. De hotfix zorgt ervoor dat VML-objecten niet worden verwerkt. Volgens Hitman Pro heeft dit vrijwel geen nadelige gevolgen omdat VML-objecten weinig worden toegepast.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel pakketten onder de motorkap
  • makkelijke interface
  • gratis
  • bepaalde programma's alleen als proefversie
Wie geen geld wil uitgeven maar toch beschermd wil zijn tegen virussen en spyware, kan dit gratis softwarepakket downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: