abonneren

Herstel uw bestanden

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Easy Computing geeft vele verschillende programma's uit en ook in de categorie 'verloren bestanden terughalen' bieden ze een pakket met de pakkende naam: Herstel uw Bestanden.

Het programma is volledig Nederlandstalig en de interface doet simpel aan. Een uitgebreide, volledig Nederlandstalige papieren handleiding is meegeleverd. Easy Computing heeft duidelijk veel moeite gestoken in het lokaliseren van het programma.

We kunnen snel en langzaam scannen, waarbij snel scannen alleen nuttig is voor bestanden die u verwijderd hebt met Shift + Delete. Op deze manier worden alle bestanden teruggevonden, compleet met mappenstructuur en correcte benaming. Maar bij het raadplegen van de bestanden komen we erachter dat maar liefst negen mp3's corrupt zijn geraakt. Als we dezelfde handeling uitvoeren met de optie Uitgebreid zoeken, komt alles wel helemaal goed terug. Met andere woorden: vergeet de snelle manier en werk altijd met de scanoptie Uitgebreid in Herstel uw Bestanden. Deze actie is wel een stuk trager in vergelijking met de concurrentie en zal met name bij grote schijven flink veel tijd in beslag nemen.

Als we de testpartitie snel formatteren in ntfs, dan weet Herstel uw Bestanden alles terug te halen, op één document na. De namen en mappenstructuur zijn verloren gegaan. Echter werken wel alle mp3's en foto's correct. Vervolgens snelformatteren we onze testpartitie met het fat32-bestandssysteem. Herstel uw Bestanden haalt nu álles terug, inclusief namen en mappenstructuur. Netjes! Maar zodra de partitie langzaam geformatteerd wordt, is het einde verhaal. De bestanden zijn onherroepelijk verloren. Wanneer bestanden verwijderd en deels overschreven zijn door nieuwe data, weet Herstel uw Bestanden in onze test nog zeventien van de veertig bestanden te redden. Een leuke, maar niet heel spannende extra is dat u vanuit het programma uw teruggehaalde bestanden direct op cd of dvd kunt branden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • volledig Nederlandstalig
  • duidelijk in gebruik
  • traag
Easy Computings Herstel uw Bestanden behoort tot de betere terughalers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord