abonneren

HDD Control 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Harde schijven zijn mechanisch complexer dan het lijkt. Ashampoo komt daarom met HDD Control, een tool om uw schijfprestaties in de gaten te houden.

Met HDD Control kunnen we taken uitvoeren waarvan we niet eens weten dat onze schijf het kan. Zo is het mogelijk de opties voor akoestisch beheer aan te passen, waarmee u de herrie van de schijf kunt verminderen door de snelheid terug te schroeven. Ook kan HDD Control uw schijf instellen om minder energie te verbruiken door sneller in slaapstand te gaan – een optie die uw schijf mogelijk sneller laat slijten, omdat de motor vaker start en stopt. Als u het programma in de achtergrond laat werken, waarschuwt het u ook als de schijf onverwacht te heet wordt of als er andere problemen optreden. Tijdens onze test laten deze meldingen het programma echter crashen.

Wat betreft de bekendere taken, stelt HDD Control niet teleur. Het programma kan defragmenteren, opruimen en gegevens terughalen en vernietigen. Dit alles bevindt zich in een overzichtelijke interface. Het hoofdscherm bevat gegevens over fitheid, prestatie en temperatuur. Het programma vermeldt eventuele stappen die u kunt nemen, zoals het verbeteren van de schijfkoeling als de temperatuur te hoog is.

De systeemopruiming gooit tijdelijke bestanden weg en verwijdert ook gebruikssporen in Internet Explorer, Firefox en Opera. Bestanden kunnen worden vernietigd door ze één, drie, zeven of zelfs 35 keer te overschrijven. Tegelijkertijd bevat HDD Control een datahersteloptie, die in onze test ook reeds lang verwijderde bestanden kan terughalen. Let wel op dat u de bestanden wegschrijft naar een andere schijf, om de kansen op herstel te maximaliseren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ook onbekende schijfopties aanpassen
  • dataherstel
  • grondige datavernietiging
  • niet alle browsers ondersteund
  • systeemvakmeldingen crashen
HDD Control doet meer dan de naam suggereert. Zeker voor de schappelijke prijs van € 25 is dit een prima tool om uw schijf en systeem in topconditie te houden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie