abonneren

Handy Start Menu

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.

Dit startmenu krijgt niet de schoonheidsprijs, maar is wel overzichtelijk ingedeeld. Het voegt een ronde startknop toe die we kennen van Windows 7. De software is keurig ingedeeld op categorie. Die indeling kan je aanpassen. Minpunt is dat de software niet in het Nederlands is vertaald. Bij het installeren van Handy Start Menu moet je even opletten. De software probeert direct het programma Reg Organizer op de computer te zetten. Dit programma moet het register opschonen. Meestal zit er een commerciële reden achter het aanbieden van zulke software. Ons advies luidt dan ook om het vinkje uit te zetten.

De zoekfunctie leidt naar het schermvullende zoekvenster van Windows 8. Dat is wat omslachtig, maar werkt wel. De mogelijkheden van het programma zijn enigszins beperkt. Zo kan je de hot corners niet uitschakelen.

handystartmenu

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu

Nieuws headlines

Laatste reactie