abonneren

HandBrake 0.9.9

Audio en video komen in veel verschillende bestandsformaten en je pc, mediaspeler, tablet of smartphone kunnen niet met elk formaat uit de voeten. Wij presenteren je daarom legale en vooral gratis alternatieven om video- en audiobestanden te converteren naar een geschikt formaat.

HandBrake is speciaal gericht op het converteren van video. Het is een opensourceprogramma en beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen. Het programma werkt door een bron te kiezen, dat kan een map zijn met videobestanden of een enkel bestand. Vervolgens wordt deze map gescand en kan de bestemmingsmap geselecteerd worden. HandBrake kan alleen video converteren naar mp4, m4v en mkv, met als video-encoders h.264, mpeg-4, mpeg-2 en Ogg Theora. Dat is wat minder dan de concurrentie. Qua audio ondersteunt HandBrake onder meer aac, mp3, flac, ac3 en Vorbis. Het programma is vooral handig om dvd’s om te zetten naar formaten geschikt voor tablets. In zo’n dvd is het mogelijk om hoofdstukken te kiezen en om ondertiteling mee te converteren. Verder kunnen onder meer bitrate, sample rate voor audio en de maximumgrootte van een video ingesteld worden en kunnen presetinstellingen worden gekozen voor bijvoorbeeld iPad, iPhone of Android-apparaat. Jammer dat support voor Xbox, PS3 en veel Android-telefoons ontbreekt. HandBrake had vroeger overigens de mogelijkheid om met Content Scramble System beschermde dvd’s te ontsleutelen, maar die functie is door de ontwikkelaars verwijderd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: Handbrake

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord