abonneren

Hamster Video Converter

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: Hamster Video Converter.

Niet iedere pc-gebruiker heeft een grafische kaart van nVidia. Niet iedereen kan dus gebruikmaken van de power die Freemake Video Converter biedt door middel van CUDA. Een wat minder alternatief is dan Hamster Video Converter. Hamster blinkt uit in gebruiksgemak, omdat sjablonen voor heel veel apparaten aanwezig zijn. Dat gemak is echter tegelijk een zwakte, want Hamster biedt bij lange na niet de brede hd-ondersteuning die we in FVC vinden en ook met ondertitels weet het programma geen raad. Dat betekent dat je alleen goed van hd naar sd kunt converteren en ook dat je geen blurays kunt maken.

Tegenover de beperkingen staat – naast de al genoemde extreme gebruiksvriendelijkheid – multicore-ondersteuning. Daardoor verlopen de klussen die de Hamster aankan op een beetje recente pc toch razendsnel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • multicore
  • gebruiksvriendelijk
  • geen ondertitels
  • geen hd-ondersteuning
Hamster Video Converter is snel en simpel. Hd-ondersteuning en ondertitels kan het programma niet aan, maar door de multicoreondersteuning onderscheidt de Hamster zich toch wel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie