abonneren

Hamster Video Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag: Hamster Video Converter.

Hamster is een niet al te beste converter. Het eerste probleem waarop we stuiten, is dat Hamster Free Video Converter niet in staat is om avchd-bestanden te importeren. Alle andere bekende bestandsformaten herkent hij wel en die worden keurig in een lijst gepresenteerd. Vervolgens moet je naar de tweede stap in het proces om een bestandsformaat te kiezen. Dit kan door eerst een keuze te maken voor een specifiek apparaat of een bestandsindeling.

Er zijn een aantal voorgedefinieerde resoluties en het is raadzaam je daar aan te houden. Je mag wel een eigen resolutie opgeven, maar die wordt uiteindelijk niet doorgevoerd, zodat je met een vervormd beeld zit. Ook de gewenste bitrate moet je uit een lijst selecteren, waarvan je niet kunt afwijken. Dat geldt zowel voor beeld als geluid. De bitrate van het beeld wordt redelijk doorgevoerd, maar die van het geluid geheel niet. Wat je ook selecteert, het geluid wordt geëxporteerd met een bitrate van 64 Kbit/s. Dat is te weinig om fatsoenlijk geluid te krijgen.

De instellingen kun je niet vastleggen in een preset en elke keer dat je exporteert moet je een doelmap opgeven, wat vreselijk irritant is. De beeldkwaliteit varieert van slecht tot goed afhankelijk van de resolutie en codec, maar het geluid is altijd belabberd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters

Nieuws headlines

Laatste reactie