Gooi PC's Video 3D Workstation Core i7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Gooi PC's bouwt maatwerkpc's van doorgaans hoge kwaliteit en ook deze keer hebben ze een powerhouse gemaakt met een stevig prijskaartje: de Video 3D Workstation Core i7.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze krachtige pc is gebouwd in een schitterende aluminium Lian Li kast. Als we de kast openen, straalt het vakmanschap er vanaf. De pc beschikt naast de Core i7-2600 processor over 16 GB ramgeheugen, een 128 GB SSD systeemschijf, 2 TB opslagcapaciteit en een nVidia GeForce GTX570 videokaart. Een blu-ray brander maakt het geheel af. Het moederbord kent vele aansluitingen waaronder 12 usb-poorten - waarvan 3 usb3.0 - , Firewire en een SPDIF audio uitgang. Ook zijn er nog genoeg uitbreidingsmogelijkheden. Er is nog een 16x pci-express slot en twee normale pci-sloten beschikbaar evenals twee sata-aansluitingen. Je moet alleen wel even goed zoeken naar beschikbare voedingstekkers.

We laten diverse benchmarkprogramma's op de pc los waaronder PCMark 7, 3D Mark 11, Cinebench en diverse games. De prestaties zijn zoals verwacht uitstekend. De pc weet meer dan 5000 punten te behalen in PCMark 7 en meer dan 20 duizend in PCMark Vantage. Ook in andere benchmarks scoort deze machine hoog. In Cinebench 10 en 11 zien we respectievelijk scores van 22871 punten en 6,86 punten, zeer hoog. En ook voor games draait deze powerhouse zijn hand niet om. Mafia II speelt deze pc af met alle instellingen op maximaal op full hd resolutie met 66,7 frames per seconde. Als we de nVidia PhysX optie aanzetten en op maximaal instellen, dan speelt de game op 39,7 frames per seconde. Meer dan genoeg om Mafia II zonder problemen te kunnen spelen. In de game Dirt 3 haalt deze Gooi PC 66,97 frames per seconde.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitstekende prestaties
  • superieure bouwkwaliteit
  • duur
Er is maar weinig wat deze pc niet lijkt te kunnen. De power is gigantisch en de bouwkwaliteit van deze pc staat als een huis. Er zijn zelfs nog uitbreidingsmogelijkheden mocht al dit moois nog niet genoeg voor je zijn. Er is eigenlijk maar één nadeel aan deze pc en dat is zijn prijs. 1785 euro is niet een bedrag dat iedereen voor een powerhouse overheeft.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: