Google Nexus 7 32GB (2013)

Vorig jaar noemden we de Nexus 7 de interessantste tablet van het jaar. Asus en Google hebben ’m dit jaar een upgrade gegeven. Maar is de 2013-uitvoering nog net zo interessant?
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • uitstekend scherm
  • Android 4.3
  • prijs-kwaliteitverhouding
  • Minpunten
  • magere accuduur

De nieuwe Nexus 7 tablet draagt net als zijn voorganger een vriendelijk prijskaartje: € 229 voor het 16GB-model, € 269 voor het 32GB-model en € 349 voor een model met 32 GB geheugen en 4G-slot. Al met al blijft de Nexus 7 een vrij ‘onopvallende’ 7-inch tablet. De achterkant is iets gewijzigd, met een strak zwarte ‘soft touch’-afwerking die geen vingerafdrukken verzamelt. Hij ligt lekkerder in de hand en voelt net iets steviger. De behuizing zelf is iets dunner en 30 gram lichter dan voorheen (305 gram). Een micro-sd-slot ontbreekt, al zal je daar bij de 32GB-versie nauwelijks om rouwen. De aan/uit-toets en volumetoetsen zitten rechts, evenals het sim-slot op het 4G-model. Ook nieuw is de 5-megapixel camera aan de achterzijde.

Zet je de Nexus 7 aan, dan zie je een van de beste panelen die er tot nu toe is gebruikt in een tablet. Het full-hd-paneel (1920x1200) levert een pixeldichtheid op van 323 ppi, met een maximale helderheid van ruim boven de 500 cd/m2. In de buitenlucht kun je deze Nexus 7 dus stukken beter aflezen dan de 2012-versie.

De rekenkracht komt van een Qualcomm Snapdragon S4 Pro, met vier Krait-cores op 1,5 GHz. Voor de grafische rekenkracht zorgt de Adreno 320. De Nexus 7 beschikt verder over 2 GB aan werkgeheugen, bluetooth 4.0, nfc en dualband wifi. De micro-usb-poort ondersteunt mhl, zodat je de Nexus 7 op een monitor of tv kunt aansluiten. Draadloos laden behoort ook tot de mogelijkheden, al hebben we dat niet getest.

Deze nieuwe Nexus 7 is uitgerust met Android 4.3. Hierin zit een aantal interessante nieuwe zaken, zoals de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen aan te maken. Naast volledige gebruikersprofielen kan je ook kiezen voor een beperkt profiel, waarbij je aangeeft welke toepassingen wel en niet toegankelijk mogen zijn. Met name als je kinderen hebt, is dat een interessante mogelijkheid. Een andere toevoeging is Miracast, waarmee je draadloos het scherm van je tablet op je televisie kunt toveren. Hiervoor heb je wel een Miracast-compatibele tv of ontvanger nodig.

We kunnen er lang en kort over praten, maar de conclusie is vrij simpel. Qua prijs-kwaliteitverhouding is er op dit moment geen betere tablet te koop dan deze Google Nexus 7. Eigenlijk het enige minpuntje is de wat magere accuduur – voor een tablet vinden we dat echter minder erg dan voor een smartphone. Toch zien we hier nog graag verbetering in een volgende versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tablets

Tags: tablets, google nexus 7