Google Maps voor iOS

Google Maps is terug op de iPhone! Reden tot juichen, want van Apple Maps worden we tot nu toe niet erg vrolijk. Weet Google ons humeur weer op te krikken?
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • turn-by-turn navigatie met verkeersgegevens
  • reisadvies voor openbaar verkeer
  • gratis
  • Minpunten
  • soms wat traag
  • StreetView zit wat verstopt

In iOS 6 verwisselde Apple de kaartensoftware Google Maps voor een eigen product. Hier kwam heel veel kritiek op. Google komt nu met een los te downloaden Google Maps-app, zodat je weer zelf kunt kiezen. Maar wel met enkele kanttekeningen. Zo is de app op het moment alleen op de iPhone te gebruiken – nog niet op de iPad – en blijven de kaarten van Apple binnen apps de standaard kaartenlaag, zodat je die kaarten terugziet als je bijvoorbeeld zoekt naar huizen in je omgeving met de Funda-app. Dat kan wel veranderen, aangezien Google een api beschikbaar heeft gesteld voor ontwikkelaars. Net als bij de Android-versie stapt het over op vectorkaarten.

Veel mensen zijn erg blij met Google Maps, maar we hebben wel wat minpuntjes gevonden. De interface werkt goed en ziet er gelikt uit, maar past meer bij Android dan bij iOS. Op de iPhone 4 is de app wat traag. Zoeken naar contactpersonen blijkt niet mogelijk, en StreetView zit wat ver weg gestopt. Grootste meerwaarde is dat het zoeken naar nuttige plaatsen veel betere resultaten oplevert dan de app van Apple, waar weer de kracht van Google als zoekbedrijf uit blijkt. In de auto biedt het net als bij Android turn-by-turn navigatie met gesproken opdrachten. Er worden verschillende routes aangeboden, waarbij ook rekening wordt gehouden met de verkeersdrukte. Je kunt daarnaast een wandelroute plannen of een reisadvies voor het openbaar vervoer opvragen, inclusief haltes en vertrektijden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: google maps