abonneren

Geluidskaarten reviews

Creative Sound Blaster ZxR

Creatives nieuwste topmodel biedt indrukwekkende specificaties, veel aansluitmogelijkheden en uitstekende geluidskwaliteit. PCM had de Nederlandse primeur en nam als eerste deze uitgebreide geluidskaart onder handen.

- Door Redactie PCM | 15/04/13 13:16

Cantatis Overture 192

Losse geluidskaarten worden steeds minder interessant voor pc-gebruikers. Veelal biedt de onboard geluidskaart voldoende kwaliteit, En versnelling is niet echt meer nodig, omdat de processor ruim voldoende rekenkracht bezit. Echter: voor de kritische oortjes is een discrete kaart nog steeds wel zinvol. Wij testen de Cantatis Overture 192.

- Door Jaap Veenstra | 06/08/12 14:40

Asus Xonar Essence One

Na een zeer complete lijn van interne kaarten, is het nu de beurt aan de crème de la crème van de externe geluidskaarten. Nou ja: geluidskaart. De Essence One is meer een d/a-converter.

- Door Jaap Veenstra | 15/09/11 09:58

IkBenStil Roundcube DAC

Een htpc is een erg handig apparaat. Echter, geluidtechnisch kan het veel beter, zo vindt Ikbenstil. Vandaar dat de Amsterdammers een externe d/a-converter hebben ontwikkeld voor de Roundcube-lijn.

- Door Redactie PCM | 04/03/11 12:13

Xonar Xense

Asus is nog één van de weinige fabrikanten van toegewijde geluidskaarten. En die markt bedienen ze ook goed met de Xonar-serie. De Xense is de nieuwste in de telg. En net als de Essence STX is deze speciaal bedoeld voor hoofdtelefoons.

- Door Redactie PCM | 14/10/10 12:00

Music Streamer II Plus

HRT is alweer aan zijn tweede generatie usb-dac ‘streamers’ toe. Eén van de nieuwe producten is de ‘Pro’ die we al eerder hebben besproken op PCMWeb. Nu gaan we de nieuwe ‘Plus’ bespreken. Brengt de tweede generatie veel nieuws, of is het oude wijn in nieuwe zakken?

- Door Redactie PCM | 08/09/10 16:35

Music Streamer Pro

We hebben al eerder producten van HRT – High Resolution Technologies – besproken. De Music Streamer en Music Streamer + zijn mooie producten voor muziekliefhebbers die graag meer muziek uit hun notebook of htpc halen. Nu is de Pro aan de beurt: een high-end usb-dac met gebalanceerde uitgangen.

- Door Redactie PCM | 26/08/10 16:01

Music Streamer+

Wie een grote, digitale muziekcollectie bezit, wil deze natuurlijk graag goed kunnen afspelen. Dat kan met een iPhone en een dockinstation, maar een apparaat dat daar uitermate geschikt voor is, is een pc. Helaas zijn er niet veel pc’s die beschikken over een hoogwaardige geluidskaart. Gelukkig is een oplossing voor!

- Door Redactie PCM | 15/06/10 14:00

Music Streamer

Wie een grote, digitale muziekcollectie bezit, wil deze natuurlijk graag goed kunnen afspelen. Dat kan met een iPhone en een dockinstation, maar een apparaat dat daar uitermate geschikt voor is, is een pc. Helaas zijn er niet veel pc’s die beschikken over een hoogwaardige geluidskaart. Gelukkig is een oplossing voor!

- Door Redactie PCM | 14/06/10 10:53

Bravura 7.1

Auzentech staat vooral bekend om zijn aangepaste Creative X-Fi geluidskaarten. En deze Bravura is geen uitzondering. Al is Auzentech hier wel iets verder gegaan dan het vervangen van een paar condensators.

- Door Redactie PCM | 14/06/10 10:43

Xonar Essence STX

Een geluidskaart van €200. Dat klinkt al als pure waanzin. Een geluidskaart van €180 voor hoofdtelefoonpuristen daar moet wel iemand achter zitten die het helemaal niet begrepen heeft. Of toch wel?

- Door Redactie PCM | 28/07/09 16:00

Xonar HDAV 1.3 Deluxe

De serieuze home theatre pc-gebruiker (htpc) loopt in veel gevallen snel tegen de beperkingen van de onboard geluidschip aan. Zo is het lastig zowel video als audio over hdmi te versturen en het geluid van de optische en coaxiale uitgang is in veel gevallen matig. Asus zet met de Xonar HDAV 1.3 een interessante 7.1-geluidskaart op de markt met een erg boeiend extraatje.

- Door Redactie PCM | 08/05/09 12:01