abonneren

GB-PVR

Gedownloade video's kijken in de huiskamer is populair. Een computer met daarop Windows Media Center is hiervoor prima geschikt, maar er zijn ook alternatieve mediacenterprogramma's. Vandaag bekijken we GB-PVR.

De naam van de software zegt het al: we hebben hier te maken met een programma om tv-programma's op te nemen − pvr staat voor personal video recorder. Televisiekijken is dus zonder meer mogelijk met deze software. Er is ook een goede tv-gids beschikbaar. Door de gebruikers van GB-PVR is een snelle tv-gidsplugin geschreven, zodat u ook de informatie over Nederlandse zenders kunt opvragen. Ook films afspelen en muziek luisteren is een optie met GB-PVR. Het programma blinkt niet uit in gelikte effecten, maar ziet er wel erg prettig uit. De bediening is ook eenvoudig.

Op sommige punten is de software wat minder geavanceerd dan bijvoorbeeld Moovida en MeediOS. Zo zoekt het niet zelf naar informatie over muziek of films en downloadt het ook geen filmposters. Wanneer een mp3-bestand of filmbestand al een beeld bevat, verschijnt deze wel – en dat voldoet prima. GB-PVR heeft een aantal opvallende extraatjes. Zo is het mogelijk om videobestanden te hercoderen naar xvid: handig om uw videocollectie vanaf de bank om te zetten naar dit formaat. Ook is er een apart menu-item met de naam Internetradio, waarmee u honderden radiostations kunt beluisteren. Er zijn verschillende plugins beschikbaar om de functionaliteit van GB-PVR uit te breiden, variërend van Sudoku tot een alternatieve muziekbibliotheek. De software ondersteunt diverse codecs, maar wordt zelf niet geleverd met een groot aantal codecs om films af te spelen. Het vertrouwt (vooral) op de codecs die u zelf op uw systeem installeert.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tv, film en muziek afspelen
  • zoekt zelf geen informatie
  • geen meegeleverde codecs
GB-PVR is wat minder compleet dan andere mediacentersoftware, maar heeft wel opvallende functies zoals het hercoderen naar xvid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie