}
abonneren

Games reviews

Syndicate

Een dystopische toekomst, bedrijven die compleet ontmenselijkt zijn, iedereen is voorzien van chipimplantaten: vorig jaar behandelde Deus Ex dit thema, nu is het de beurt aan Syndicate. Deze first person shooter laat helaas te veel steken vallen om zich met Deus Ex te kunnen meten.

- Door Abram Wagenaar | 06/03/12 10:00

Kingdoms of Amalur - Reckoning

Wie van grote open fantasy-werelden houdt om in te avonturieren, zal ongetwijfeld zweren bij games als Skyrim, Risen en Gothic 4. Vind je deze games echter wat te statisch en mag het allemaal wel iets actievoller, dan is Kingdoms of Amalur – Reckoning een uitstekend alternatief. Helemaal omdat Reckoning geen concessies doet op rpg-gebied.

- Door Gerard Sombroek | 02/03/12 17:45

Darkstar

Begin jaren 90, na de introductie van de cd-rom speler, kwamen er allerlei 'interactieve' adventure games uit. Dit waren voornamelijk simpele point and click adventures waarbij het ergens op klikken resulteerde in het afspelen van een filmpje. Deze games misten vaak diepgang, maar toentertijd waren we diep onder de indruk van deze 'interactive movies'. Darkstar bevindt zich in het zelfde genre.

- Door Gerard Sombroek | 27/01/12 17:36

Postal III

Als men het heeft over gewelddadige games met ongepaste humor dan denk je voornamelijk aan Duke Nukem Forever. De shooter annex geweldsorgie Postal III gaat nog veel verder, maar wordt net als de Duke geplaagd door technische onvolkomenheden.

- Door Abram Wagenaar | 20/01/12 10:05

Need for Speed - The Run

Elk jaar is er een nieuwe Need for Speed en dit zijn veelal arcade racers. Zo ook The Run. Je speelt Jack Rourke, een ervaren straatracer die in de problemen zit. Het gevolg, de Maffia zit op zijn huid en wil geld zien.

- Door Gerard Sombroek | 13/01/12 13:33

Star Wars: The Old Republic

Acht jaar na de Knights of the Old Republic-reeks is het eindelijk zover! We mogen in The Old Republic opnieuw de oude Star Wars wereld in. Ditmaal als mmo, maar wel met een typisch Bioware-sausje.

- Door Redactie PCM | 06/01/12 15:38

Assassin's Creed - Revelations

Het is alweer het vierde deel in de populaire Assassin's Creed game-reeks. Dit deel - Revelations geheten - is het sluitstuk van het drieluik over de Italiaanse sluipmoordenaar Ezio Auditore da Firenze. Ezio is in dit deel welhaast pensioengerechtigd, maar ook op de top van zijn kunnen.

- Door Redactie PCM | 19/12/11 16:32

Trine 2

Trine blies in 2009 de puzzelplatformer nieuw leven in. Het is altijd moeilijk om voor een vervolggame nog met iets nieuws te komen. Trine 2 maakt dan ook minder indruk dan het origineel, maar biedt wederom een oogstrelende puzzel-ervaring.

- Door Abram Wagenaar | 16/12/11 16:37

Lord of the Rings - War in the North

Er lijkt geen einde te komen aan al die Lord of the Rings-games, maar als ze allemaal zijn als War in the North, hoor je ons niet klagen. War in the North lijkt op het eerste gezicht de zoveelste hack 'n slash actie-rpg, maar de makers hebben wel degelijk van deze titel iets bijzonders gemaakt.

- Door Gerard Sombroek | 15/12/11 12:34

Batman - Arkham City

Je sluit alle criminelen op in een gevangenis zo groot als een kleine stad. Dagelijks gooi je wat voedsel naar binnen, maar verder laat je het ze zelf uitzoeken. Met superschurken als The Joker, Strange, Freeze en Bane kan dat natuurlijk nooit goed gaan. Bruce Wayne protesteert hier tegen bij de pers.

- Door Redactie PCM | 12/12/11 10:44

Football Manager 2012

Liefhebbers van voetbal-games kun je grofweg in twee categorieën onderverdelen: de spelers en de managers. De spelers worden op hun wenken bediend met titels als Fifa en PES. De managers hebben iets meer keuze: namelijk Fifa Manager, Championship Manager en Football Manager. Wij gaan onze voetbalteams managen met de laatste: Football Manager 2012.

- Door Redactie PCM | 08/12/11 14:57

L.A. Noire

Eerder dit jaar kwam Rockstars L.A. Noire uit voor Playstation 3 en Xbox 360, een unieke openwereld-detectivegame die zich eind jaren 40 afspeelt. Nu kunnen ook pc-gamers genieten van L.A. Noire.

- Door Gerard Sombroek | 01/12/11 15:33

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI