abonneren

Game Profiler

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Speel je graag met een gamepad, ook op je pc? Dan ken je vast wel het probleem dat niet alle games fatsoenlijke gamepadondersteuning bieden. Speciaal voor die spellen is er Pinnacle Game Profiler.
Score
100
  • Pluspunten
  • legio mogelijkheden
  • downloadbare profielen
  • biedt veel hulp
  • Minpunten
  • zelf profielen maken tijdrovend

None

Voor gamepadgamers is Pinnacle Game Profiler absoluut het geld waard.

Pinnacle Game Profiler maakt het je gemakkelijk. Game Profiler werkt namelijk met profielen en per game stel je de juiste profielen in. Nu kun je deze profielen zelf maken, maar Pinnacle Game Profiler geniet de ondersteuning van een flinke community. Hierdoor zijn er al talloze profielen gemaakt, die je kunt downloaden en importeren. Bovendien levert Pinnacle zelf ook eigen profielen. Het importeren van zo’n profiel is een eitje. Je hoeft dus vaak niet eens zelf profielen te maken.

We nemen de proef op de som en installeren de klassieker Dark Messiah of Might and Magic via Steam. Na import van het juiste profiel hoeven we alleen nog maar de game met Game Profiler te starten en kunnen we onmiddellijk met de gamepad aan de slag. Dit is ideaal als je een game of htpc in de woonkamer hebt staan waarop je een spelletje wilt spelen.

Zelfs als een game het gebruik van een gamepad ondersteunt, kan Pinnacle handig zijn. Er zijn namelijk games die de gamepad niet goed ondersteunen of niet toelaten dat je de besturingslayout verandert. Aan de hand van een Pinnacle-profiel kun je alsnog je eigen besturingsvoorkeur forceren.

Het zelf maken van profielen kost tijd en je moet goed lezen wat het programma je vertelt. Pinnacle begeleidt je uitstekend bij het bedienen van de software, controleert zelfs of bepaalde instellingen problemen gaan geven en biedt aan ze te corrigeren. 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Tools

Tags: profiler