G DATA Total Protection

Een softwarepakket die zeer scherp let op bedreigingen.

Installeren van G DATA

Net als bij de vorige edities geeft G DATA zijn gebruikers de mogelijkheid om zelf te bepalen welke onderdelen je wilt installeren. Heb je bijvoorbeeld geen kinderen, dan heeft het weinig zin om het onderdeel Kinderbeveiliging te activeren. Meteen na de installatie krijgen we een melding dat er een software-update is gevonden, waardoor we een nieuwe installatie na de vorige installatie moeten uitvoeren en dat vereist weer een herstart van het systeem. Ook wanneer de virusscanner schadelijke software detecteert, vraagt het programma meteen om een herstart. Na drie keer herstarten kunnen we eindelijk met het softwarepakket aan de slag. De gebruikersinterface is ten opzichte van de vorige editie nauwelijks iets veranderd. Via tabbladen bereik je alle onderdelen van dit uitgebreide beveiligingspakket.

Een afwezigheidsscan op de pc

Een realtime beveiliging, scanfunctie, firewall en spamfilter zorgen ervoor dat bedreigingen geen kans van slagen hebben. Wanneer er enige tijd geen activiteiten op de pc plaatsvinden, voert G DATA op eigen houtje een afwezigheidsscan uit. Je kunt natuurlijk ook handmatig het volledige systeem of specifieke locaties op malware controleren. Het softwarepakket let zeer scherp op bedreigingen.

Uitgebreid softwarepakket

Zodra we een usb-stick met een geïnfecteerd exe-bestand in de pc prikken, gaan meteen alle alarmbellen af. G DATA heeft exploitbeveiliging aan het programma toegevoegd. Hiermee ben je beschermd tegen hackers die veiligheidslekken in software misbruiken om in te breken op je pc, zoals plugins van een browser. Verder biedt het programma via gedragscontrole bescherming tegen onbekende malware. De maximale veiligheidsscore van AV-TEST onderstreept dat G DATA een betrouwbare virusscanner heeft ontwikkeld. De functies die het softwarepakket Total Protection biedt zijn talrijk. Onder meer een bestandsvernietiger, backup-functie, kinderbeveiliging met tijdslimiet en opstartmanager zijn voorhanden. Nuttig is dat je een opstartmedium kunt aanmaken. Hiermee controleer je het systeem op virussen zonder Windows op te starten. Via een ftp-server is het mogelijk om back-ups online op te slaan. Verder sla je data in een gecodeerde omgeving op, zodat niemand hiervan de inhoud kan zien.

Volgende pagina: Kaspersky Internet Security 2015

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, review, beveiliging, virusscanner, gdata, softwarepakket, afwezigheidsscan gdata, g data total protection