abonneren

G Data InternetSecurity 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

G Data komt zeer goed uit de beveiligingstest. Met 38 van de 40 punten staat het programma qua techniek op gelijke hoogte met BitDefender, BullGuard, F-Secure en Norton. Dat is ook niet verrassend, want het programma combineert de scanengines van Alwil Software (het bedrijf achter Avast) en BitDefender. Helaas blijkt het onderdeel Schoonmaak ook voor G Data een moeilijke test. Het opruimen van actieve malware en het terugdraaien van systeemwijzigingen gaat benedengemiddeld. Rootkits worden wel goed herkend en weggehaald.

De interface is nog hetzelfde als vorig jaar: overzichtelijk en rustig. Onhandig zijn de meldingen die verzoeken om een update, terwijl het programma nog met een andere update bezig is. Het klikken van de melding levert dan een foutmelding op. Nieuw in de 2012-versie is de Idle-scan, die het systeem controleert als het niet in gebruik is. G Data presteert zeer goed wat betreft systeemprestaties. Het opstarten duurt dan wel aanzienlijk langer, maar onze benchmark met PCMark 7 wijst uit dat er 0% systeembelasting is. Oftewel: tijdens het gebruik van je systeem merk je niks van G Data. Een goede prestatie!

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer goede systeemprestaties
  • goede techniek
  •  
  • slechte score voor schoonmaak
  • langer opstarten
G Data scoort dit jaar lager dan vorig jaar, vooral vanwege de problemen met malwareschoonmaak. De beveiligingstechniek is echter wel goed en op de opstarttijd na merk je bijna niets in de systeemprestaties.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie