}
abonneren

G-DATA InternetSecurity 2007

G-DATA scoorde vorig jaar al goed, en dit jaar is het zelfs de beste suite die we hebben getest. En deze versie is niet alleen beter, maar ook nog goedkoper. Is dan nu alles goud wat er blinkt?
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Tientje

De prijs van de versie voor één PC is met tien euro verlaagd, voor drie PC’s betaalt u € 79,95.
Voor dat geld krijgt u zaken als een firewall, antivirus, antispam, antiphishing, ouderlijk toezicht en een webfilter. Alle standaard functies dus, met wat leuke extra’s.

De handleiding is een fraai en duidelijk boekwerkje; 256 pagina’s in het Nederlands met informatie over het product en tips over hoe u bepaalde zaken veiliger kunt aanpakken. Nieuw is de datashredder waarmee u gevoelige bestanden permanent kunt wissen.

Traag?

De suite is nu ook compatibel met de 64 bits Windows varianten. Alle modules zijn weer wat toegankelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarnaast zijn er ook kleinere verbeteringen doorgevoerd. Zo is de kinderbeveiliging nu te voorzien van een tijdsinstelling: wanneer mag uw kind online? U stelt het simpel in.

De plug-in voor webbrowsers is er nu zowel voor Internet Explorer als voor Firefox. Ook de firewall is wat beter beheersbaar geworden dankzij nieuwe regelsets. Helaas is de virusscanner aan de trage kant. Daar staat tegenover dat deze scanner wél de beste is van alle geteste suites.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • De beste virusscanner
  • Geheel Nederlandstalig
  • Prima extra’s
  • De antispyware kan beter
  • Scantijd is vrij lang
Kortweg de beste suite van 2007!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI