}
abonneren

G DATA InternetSecurity 2007

G DATA heeft een nieuwe versie van InternetSecurity uitgebracht. Vorig jaar scoorde G DATA een 8,8 in onze antivirustest. Dit jaar is versie 2007 niet alleen beter, maar ook goedkoper.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Helemaal nieuw is de datashredder, waarmee u gevoelige bestanden permanent kunt wissen. Ook nieuw is de prijs; die is met een tientje verlaagd naar € 59,95 voor een enkele pc. Voor drie pc’s betaalt u € 79,95. Voor dat geld krijgt u naast de al genoemde shredder ook antivirus, antispam, antiphishing, ouderlijk toezicht en een webfilter. Alle standaard functies dus, met wat leuke extra’s.
De handleiding bestaat uit 256 pagina’s, in het Nederlands, waarin u onder meer kunt lezen over de bootable cd. Die heeft nu een grafische interface en zorgt ervoor dat rootkits opgespoord kunnen worden die zich normaal binnen Windows kunnen verbergen.
Het pakket is deze keer ook compatibel met de 64-bits Windows-varianten. Wel zo fijn als u daarop bent overgestapt of wilt overstappen. De doos belooft dat de engine nog grondiger en toch dertig procent sneller is met scannen dan de 2006-versie. Dat mag ook wel, want met een tijd van bijna vijfeneenhalf uur duurde het scannen met versie 2006 wel héél erg lang.
Alle modules zijn wat toegankelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt en er zijn ook kleinere verbeteringen doorgevoerd. Zo kunt u de kinderbeveliging nu voorzien van een tijdsinstelling: wanneer mag uw kind online? U stelt het simpel in. De plug-in voor Internetcontent is er nu zowel voor Internet Explorer als voor Firefox. En ook de firewall is wat beter beheersbaar geworden dankzij nieuwe regelsets.

Test: Menno Hagens

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima handleiding
  • Geheel Nederlandstalig
  • Simpel in gebruik
  • Nog steeds traag met scannen
G DATA's InternetSuite 2007 is uitgebreid met nieuwe functies zoals de datashredder, is compatibel met 64-bits Windows-versies en is goedkoper geworden. Maar het pakket heeft wel de tijd nodig: voor het scannen van uw complete pc is G DATA nog steeds een paar uur bezig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI